Türkiye genelindeki en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 61. sıraya giren Işık Ahşap'ın Gaziantepli sahibi iş adamı Mehmet Yaşar ve Şirket Müdürü Demir Timurtay, polisin yaptığı operasyon esnasında yakalanarak gözaltına alındı. İş adamı Mehmet Yaşar'ın oğlu Harun Yaşar ise Kayseri'de yurt dışına kaçma hazırlığı yaparken yakalanarak, Gaziantep'e getirildi.

Operasyonlarda, Mehmet Yaşar'ın iş yerinde yapılan aramada gizli kasa içerisinde 43 bin 890 TL, 450 dolar nakit para ile toplamda 9 milyon 250 bin TL tutarında farklı iş adamı ve firmalardan alınmış çek ile birlikte çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ) mensupları tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde gizlice örgütlenerek devletin bağımsızlığını zayıflatmayı veya birliğini bozmayı hedefleyen, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye ve demokratik yollarla seçilmiş hükumeti yasa dışı yöntemlerle ortadan kaldırmayı amaçlayan 15 Temmuz darbe girişimi içerisinde bulunan örgüt ile bağlantılı olan, örgüt güdümünde hareket eden şahıslara yönelik yürütülen operasyon kapsamında yakalanan iş adamı Mehmet Yaşar, oğlu Harun Yaşar ve Şirket Müdürü Demir Timurtay, silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütüne finans sağlamak suçlarından adli makamlara sevk edildi.

Şahıslar, sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderildi.