Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, tüm Türkiye'de eşzamanlı olarak Samsun'da da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler mitingine MHP'nin ilçe teşkilatlarının tam kadro katıldığını söyledi.

Yenikapı'daki mitinge gittiği için Samsun'dakine katılamadığını kaydeden Tekin, ''İstanbul'daki miting amacına ulaştı ve onun yansıması olarak Samsun'umuzdaki miting de aynı havanın devam ettirilmesi açısından önemli'' ifadelerini kullandı.

ARTIK MUHALEFET CİDDİYE ALINMALI
Samsun teşkilatından ilçe başkanlarının ve partililerin mitingte yer aldığını ifade eden Tekin, ''Mesajla ve sosyal medyayla gerekli yönlendirmeleri ve davetleri miting öncesinde yaptık. Ben Yenikapı'daki mitingte olduğum için Samsun meydanına katılamadım. 15 Temmuz sonrası Türkiye'de büyük bir birlik ve beraberlik havası oluştu. Bu havanın taçlanması anlamında İstanbul Yenikapı'daki mitingin çok önemli bir misyonu vardı. İstanbul'daki miting amacına ulaştı ve onun yansıması olarak Samsun'umuzdaki miting de aynı havanın devam ettirilmesi açısından önemli. Muhalefetiyle iktidarıyla oluşan birlik ve beraberlik havasının bundan sonra da sürdürülebilmesi için iktidar partisinin bu oluşan havadan sonra muhalefetin uyarılarını daha fazla ciddiye alması gerekiyor. Samsun'da oluşan milli ruh çok önemli, bunun devam ettirilmesi için MHP Samsun olarak biz de üzerimize düşen görevi bu zamana kadar nasıl yaptıysak bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU