Samsunlu vatandaşlar 15 Temmuz gecesinden bu yana Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetini sürdürüyor. Meydanlara toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla vatan için çeşitli sloganlar atarken, Fethullah Gülen'in de Türkiye'ye getirilerek idam edilmesini istediler.

Meydandaki gösteriler, ilahi dinletisi, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Vatan hainlerinin idam edilmesini istediklerini belirten Samsunlu vatandaşlar, 'Bu vatan hainlerine idam istiyoruz. Bu vatan bizim, kimse yıkamayacak. Vatan için, bayrak için, millet için buradayız' dediler

'Şehit annesi olarak canla başla buradayım'

Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine katılan Samsunlu Şehit Umut Bulut'un annesi Gülbahar Çayıroğlu da darbe girişimini duyduğunda sokağa çıkmak istediğini belirterek, 'Darbe girişimini öğrendik, Müslüman Müslüman'a vurur mu? Gerçekten şaşkınız. Sözlerin bittiği yerdeyiz. Şehit acımız varken bir de bu darbe girişimin gelince ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Kanımız dondu. Darbe haberini duyduğumda giyinip kuşanıp sokağa çıkmak istedim. Şu anda da canla başla nöbete devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Cumhurbaşkanımız varsa biz varız, o yoksa biz de yokuz. Düşmanlara karşı kenetlenmeliyiz. Ben bir şehit annesi olarak canla başla buradayım' diye konuştu.

Daha sonra İlkadım ilçesi Toybelen mevkisinde çiftçilik yapan vatandaşlar da yaklaşık 40 adet traktörleriyle Cumhuriyet Meydanı'na gelerek demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara destek verdiler.