Almanya'da Alman halkı da mülteci kabulü konusunda ikiye ayrıldı.

Hükümetin küçük ortağı CSU'nun Başkanı ve Bavyera eyaleti Başbakanı Horst Seehofer'in başını çektiği grup yıllık mülteci sayısının 200 binde sınırlandırılmasını istiyor. Seehofer, 'Bu sayı makul ve bu sayede entegrasyon da başarılı olur. Bunu aşan sayıyı çok fazla buluyorum' dedi.

Sınırlandırmanın belirli bir sayıda tutulmasına karşı olan Sosyal demokratlar, Solcular ve Yeşiller belirli bir rakamda sınırlandırmanın doğru olmayacağı görüsünü paylaşıyor. Mülteciler konusunda cesur adımlar atan Başbakan Angela Merkel'in kararlı tutumuna rağmen hükümet ortakları mülteciler konusunda anlaşmaya varamadı.
Emnid tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarına göre Alman halkının yüzde 48'i yıllık mülteci sayısında mutlaka sınırlandırmaya gidilmesi gerektiği fikrinde görüş belirtirken, yüzde 44 oranındaki bir kesim ise 200 bin gibi bir sınırlandırmanın doğru olamayacağını ancak mülteci sayısının her yıl milyonları bulmamasını istediği ortaya çıktı. Yıllık 200 bin mülteci kabul edilmesini isteyen politikacılar ülkenin ancak 200 bin gibi bir rakamı kaldırabileceğini, daha fazla bir sayının ise hem mültecileri hem de Almanya'yı zora sokacağı görüşünü savunuyorlar.