Kütahya Fatih Mahallesi Baraj Sokak'ta meydana gelen olayda, evli ve 2 çocuk annesi Hatice K.'nın (33) evine gelen ve tesisatçı Ali Ö. (32), genç kadına tacizde bulunarak içeri zorla girmek istedi. Bunun üzerine çıkan tartışmada evdeki av tüfeğini alan Hatice K., tesisatçıya iki el ateş etti. Boynuna ve göğsüne isabet eden mermiler sonucu Ali Ö., olay yerinde hayatını kaybetti. Genç kadının çığlıkları üzerine yardıma gelen alt katta oturan yakınları ve çevredeki vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, gözaltına aldıkları Hatice K.'yi İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Ali Ö. 'nün cesedi, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının tamamlanmasının ardından cenaze aracıyla Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Genç kadının kayınpederi Ümmet K, evin yakınındaki caminin bahçesinde oturdukları sırada çığlık sesleri duyduğunu belirterek, "Gelinim Hatice'nin pencereden çığlık atması üzerine eve koştuk. Tanımadığımız adamın biri kapının önünde kanlar içerisinde yatıyordu. Gelinim ise şoka girmiş durumdaydı. Hemen polise haber verdik" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, hayatını kaybeden Ali Ö. 'nün daha önce olayın gerçekleştiği binanın tesisat işini yaptığı, bir süreden beri de genç kadını telefonla rahatsız ettiği öne sürüldü.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.