Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir otomobil tamircisi, araçların sesle ilgili arızasını steteskop yardımı ile tespit edip tamirini gerçekleştiriyor.
İlçenin özel sanayi sitesinde bulunan Ferudun İpekçi isimli otomobil tamircisi, ilginç arıza tespit yöntemi ile müşterilerini şaşırtıyor. İpekçi, ilk olarak aracı bilgisayara bağlıyor ve daha sonra ses tespiti için steteskop yardımı ile arızayı buluyor.

Tamirciler arasında bilindik bir yöntem olduğunu belirten oto tamircisi Ferudun İpekçi, 'İşimizi çok kolaylaştırıyor. Eskiden bu sistem yoktu ve çok işimize yaradı. Sesle ilgili tüm arızaları bu sayede tespit ediyoruz. Birebir sesle ilgili nokta arızayı tespit ediyoruz. Müşterilerimiz steteskop ile araçta sesi bulmaya çalışırken beni doktor olarak nitelendiriyorlar ve şaşırıyorlar. Genelde bu yöntemi doktorlarda gördükleri için ister istemez şaşkınlıklarını gizlemiyorlar' dedi.

Aracını tamire getiren Fatih Bektaş isimli vatandaş ise steteskop ile yapılan tamirden dolayı çok şaşırdığını belirterek, 'Genelde bu yöntemi doktorlarımız yapıyorlar. Farklı bir yöntem kullanıyorlar. Kendileri de otomobil doktorları, bizler kendilerine güveniyoruz ve araçlarımızı teslim ediyoruz' diye konuştu.