Gözgeç, yaptığı yazılı açıklamada, haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Maalesef dünyanın en büyük spor markalarından biri ile Dünya Boks Birliği (AIBA) arasında formalar konusunda bir anlaşmazlık oldu. Son anda meydana gelen bu değişiklik nedeniyle birçok ülkenin sporcusu kendi forması ile değil, AIBA tarafından son anda verilen atletlerle ringe çıkmak zorunda kaldı" dedi.

Başkan Gözgeç, dün ringe çıkan milli boksörümüz Onur Şipal'in maçının ardından sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde formayla ilgili çeşitli iddiaların yer aldığını hatırlatarak, Adidas'ın ürünlerinde yer alan 3 çizginin AIBA tarafından onaylanmadığını açıkladı.

AIBA tarafından alınan bu kararın maçların hemen öncesinde olduğuna dikkat çeken Gözgeç, 'AIBA bir değişiklik yaptığı zaman o kuralın esnemesi, uygulanmaması gibi bir şey söz konusu olmuyor. Formalardaki yapılan değişikliği bizler de son anda öğrendik. AIBA, ringe çıkacak boksörlere kendisi atlet verdi. Sadece bizim değil, Azerbaycan'dan İngiltere'ye kadar çok sayıda takımın ringe çıktığı giysilerde ülke isimleri ve bayrakları yer almadı. Bazı medya çevrelerince böyle bir kıyafetin bizim kendi inisiyatifimiz olarak lanse edilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Rio'da mücadele eden herkes burada ay-yıldızlı bayrağı temsil etmenin onurunu yaşıyor. Kamuoyunun, bu tür kasıtlı haberlere itibar etmemesini önemle rica ediyoruz' şeklinde konuştu.