Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Karadeniz'de tek olan golf sahasında ilk altyapı antrenmanı yapıldı. Golf Direktörü Hamza Sayın, 'Bu tesiste geleceğin Golf şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz' dedi.

55 ÇOCUK EĞİTİM ALIYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve büyük bölümü deniz dolgusu ile oluşturularak dünyadaki ilk golf sahası olma özelliği taşıyan Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Sahası'nda altyapıda ilk çalışma yapıldı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Golf Direktörü ve Milli Sporcu Hamza Sayın nezaretinde, 8-11 yaş arasında 55 çocuk geleceğin golfcüsü olmak için ilk adımı attı. Sabah antrenmanında 8-9 yaş, öğle antrenmanlarında ise 10-11 yaşlarındaki çocuklar eğitim alıyor.

BÜYÜK İŞLER YAPILDI

Golfün dünya genelinde büyük bir kitleye hitap ettiğini belirten Golf Direktörü Hamza Sayın, 'Golfle bizim ülkemizin tanışması çok kısa bir süre oldu. Golf Federasyonumuz 1996 yılında kuruldu ve 20 yıllık bir geçmişi var. Ancak bu kısa sürede çok büyük bir ivme kazanarak, çok önemli işlere imzalar atıldı. Samsun'daki golf sahası da Karadeniz'de tek olmasıyla ayrı bir öneme sahip. Bu tesiste geleceğin Golf şampiyonlarını yetiştirmek istiyoruz' ifadelerini kullandı.

TARAMALAR DEVAM EDECEK

Alt yapıya yapılan fiziki testler sonucunda seçilen 55 çocukla antrenmanların 4 hafta süreceğini belirten Sayın, 'Dört hafta sonunda yolumuza performansları iyi olan 20 sporcu ile devam edeceğiz. Ancak alt yapı çalışması bununla sınırlı kalmayacak. Her yıl düzenlendi olarak ilçeleri de kavrayan bir tarama yapılmasını gündeme alacağız. Planlı ve iyi bir çalışma sonunda Samsunlu golfcülerin Türkiye ve dünya gündemine geleceğine inanıyorum' diye konuştu.