Eskişehir'de bileklik satarak kazandıkları parayı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Gazileri için düzenlenen kampanyaya aktaran 3 kız çocuğu, kahramanların unutulmaması gerektiğini söylediler.

Eskişehir'de bir site içerisinde oturan 3 kız arkadaş, 15 Temmuz akşamı kalkışılan darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve gazilere, biriktirdikleri harçlıkları ile destek oldular. Elif Ünay (10), Aybüke Tığ (9) ve Bengisu Özgür (11) biriktirdikleri harçlıklarını, Cumhurbaşkanlığının himayesinde Başbakanlık genelgesi doğrultusunda başlatılan '15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na bağışladılar. Kampanya hesabına yatırılmak üzere harçlıklarını Vali Azmi Çelik'e teslim eden hayırsever çocuklar, karşılığında banka dekontlarını da aldılar.

"Böyle güzel fikirler benden çıkmaya devam edecek"

Arkadaşlarıyla birlikte bileklik yaparak kazandıkları parayı kampanyaya yatırdıklarını anlatan Elif Ünay, fikrin kendisinden çıktığını ifade etti. Arkadaşlarının da fikrine destek çıkması üzerine kampanyaya katıldıklarını anlatan Ünay, "Şehitlerimiz bu vatan için çalıştıkları için ben de onlara bir katkı sağlamak istedim. Acıları birazda olsa dindirmek istedim. 5 gün içerisinde 30 lira toplamayı becerdik. Daha fazla toplamak isterdik ama hemen vermek istedik. Vali bizi çok hoş karşıladı. Çok mutlu bir şekilde karşıladı. Bize ikramlarda bulundu. Anneme olayı anlattığımda o da mutlu karşıladı. Benim fikrimin olduğu duyunca daha çok heyecanlandı. 'Yaptığınız büyük bir iyilik' diyerek bana destekte bulundu. Bizde bağışlamaya karar verdik. Babam da bizleri tebrik etti. Böyle güzel fikirler tabii ki de benden çıkmaya devam edecek" dedi.

"Bileklik falan sattık ve 5 günde bu kadar para toplayabildik"

Kampanyaya arkadaşlar ile birlikte biriktirdiği parayı bağışlayan bir diğer minik kalp Aybüke Tığ, fikrin Elif'den çıktığını ve kendilerinin de onayladığını aktardı. Topladıkları miktarı şehit çocuklarına bağışladıklarını kaydeden Tığ, "Bileklik falan sattık ve 5 günde bu kadar para toplayabildik. Vali Bey, bizi takdir etti, öptü, resim çektirdi. Sonra bize meyve suyu ikram etti. Şu anda çok mutluyum" şeklinde konuştu.

"Vali bize bebek göndermiş, ona teşekkür ediyorum"

Bir başka bağışçı minik Bengisu Özgür, parayı yatıracakları kampanyalar konusunda en başlarda kararsız kaldıklarını ifade etti. En sonunda paralarını şehit çocukları ile paylaşamaya karar verdiklerini söyleyen Özgür, "Paramızla dondurma ve çikolata almaktan vazgeçtik. Çünkü şehitlerimiz ve çocukları daha önemli. Vali Bey ziyaretinde ben yoktum ama yinede çok duygulandım. Vali bize bebek göndermiş, ona teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Kendilerini çok değerli hissetmişler"

Elif'in annesi Nilüfer Ünay, yaşanan olaylardan dolayı üzgün olduklarını ve çocukların da yaşananlardan etkilendiğini anlattı. Çocukların güzel bir faaliyete imza attığından söz eden anne Ünay, "Yüz boyası, bileklik, kolye yaparak etraflarındaki insanlara sattılar. Bu şekilde para toplayarak yardımda bulunmak istediler. Eminim onlar için çok büyük bir mutluluk oldu bu. Vali tarafından da çok hoş karşılanmışlar. Çok mutlu olmuşlar. Kendilerini çok değerli hissetmişler. Daha fazla hırslandıklarını ve devam edeceklerini düşünüyorum. Önceleri bir şeyler alıp yeriz diye düşünmüşler, daha sonra kızımın aklına bu fikir gelmiş. Bu yaşananlardan dolayı da içinde galiba yardımseverlik duygusu kaynadı. Bende çok heyecanlıyım ve gurur duyuyorum" ifadelerine yer verdi.

"Şehit çocuklarımız kendilerini yalnız hissetmesinler"

Elif'in babası Bulut Ünay ise, kampanyanın her kesimden destek bulmasını dileyerek sözlerini şu şekilde noktaladı;

"Kızımızla gurur duyduk. Arkadaşlarının da ona destek vermesi, içimizdeki Osmanlı millet aşkının henüz bitmediğini ve çocuklarımıza aşılayabildiğimizi gösterdi. Bunun için kendimizle de, çocuklarımızla da gurur duyduk. Kötü bir gidişatta böyle bir evlat yetiştirmek, bizlere nasip oldu. İnşallah devamı da gelir ve tüm Türkiye'ye örnek olur. Diğer gençlerden ve çocuklardan destek bulurlar. Bizim bir olduğumuzu ve ayrıştırmaya boyun eğmeyeceğimizi ispat etmiş olurlar. Tüm Türkiye'de böyle kampanyalar başlasın da, şehit çocuklarımız da kendilerini yalnız hissetmesinler."