Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Türkiye'de 2015 yılında ekilen 935 bin 458 dekar alanda 3 milyon 918 bin 558 ton karpuz üretildi. Türkiye'nin karpuz üretiminin yüzde 41'ini ise Adana, Antalya, İzmir ve Diyarbakır karşıladı.

Bafra ve Çarşamba ovalarında karpuz üretiminin yoğun olduğu Samsun'da ise, 145 bin 404 ton karpuz üretimi gerçekleştirilebildi. Bu üretimle birlikte Samsun, 2015 yılı karpuz üretiminde Adana, Antalya, İzmir, Diyarbakır, Bursa, Mersin'in ardından 7. sırada yer aldı.

İŞTE KARPUZ ÜRETİMİNDE İLK 10 İL

Adana 781 bin 716 ton
Antalya 443 bin 882 ton
İzmir 226 bin 84 ton
Diyarbakır 174 bin 462 ton
Bursa 162 bin 487 ton
Mersin 147 bin 569 ton
Samsun 145 bin 404 ton
Şanlıurfa 130 bin 426 ton
Mardin 122 bin 480 ton
Manisa 116 bin 319 ton