Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Samsun Şubesi Tarımsal Öğretimin 170. yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde, mesleklerinde 50. yılı tamamlayan ziraat mühendislerine onur ödülü verdi. Ziraat Mühendisleri odasında gerçekleşen ödül törenine, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Tekin Kara, Türkiye Ziraatçılar Derneği Samsun İl Temsilcisi Muarrem Yüksel ve oda üyeleri katıldı.

Tarım arazileri amaç dışına çıkarıldı

ÖNCELİĞİMİZ SAMSUN'A SAHİP ÇIKMAK
ZMO'nun örgütlü yapısı ile tarımın siyasetini yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade eden ZMO Samsun Şube Başkanı Hayatı Tosun, ''Bizler, tarım sektörünün sorunlarını irdeleyip çözüm üretmeyi sorumluluk alanımız sayıyoruz. Birikimlerimizi halkımızın yararına kullanmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda demokratik bir kitle örgütü olarak, yaşadığımız kente ve ülkemize sahip çıkmak temel önceliklerimiz arasında yer alıyor ve almaya devam edecek. Ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışmaya ve bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, meslekte 50. yılını tamamlayan ziraat mühendisleri, Ayfer Ovalı, Mehmet Işık, Ali Nihat Yığman, Mustafa Karabulut, Nurten Karabulut, Mesut Esenalp, Ümit Tunçdemir, Hüseyin Erol, Ersan Yasan, İsmail Korkut, Muhammet Bahadır Özaslan, Hasan Basri Aktürk, Yıldız Şentürk, Gülser Korkut Metin Polat, Mustafa Kasa, Adnan Sökmen ve Doğan Özbaykal'a Başkan Tosun tarafından plaketleri verildi.

Zerrin SOMUNCU