2014 yılı 653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri 3'üncüsü ve 2012 yılı Büyükler Akdeniz Şampiyonası 1'incisi olan başpehlivan Abdullah Güngör, 6 Ağustos günü Ladik'te gerçekleştirilen güreşlerde başpehlivan olmasının ardından, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı'yı makamında ziyaret etti. Güngör, yeni güreş sahası ve güreşleri tekrar ilçede canlandıran Başkan Özbalcı'ya teşekkür etti.

BÜYÜK EMEĞİ VAR

Ziyarette konuşan Başpehlivan Güngör, Ladik güreşlerinin Türkiye'de yağlı güreşlerde marka bir güreş olduğunu, pehlivanlar diyarı Ladik'in başpehlivanlarıyla ülkeye nam saldığını ve Ladik güreşlerinin kısa sürede markalaşmasında Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı'nın büyük emeği olduğunu ifade etti.

DESTEĞE DEVAM

Ladik güreşlerinde Başpehlivanlık başarısı için Güngör'ü kutlayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özbalcı, "Yağlı güreş geçmişten gelen ata sporumuzdur. Bu anlamda spora ve sporcuya verdiğimiz destek gibi güreş sporumuza da destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız ata sporumuzu en iyi şekilde yaşatıp, gelecek nesillere aktarmak ve güreş severlerin ata sporumuza olan özlemini gidererek ülkemizdeki tüm pehlivanları canlı canlı seyretme imkanı vermekti. Şükürler olsun ki, bunu da yerine getirdik. Başpehlivanımız Abdullah Güngör'e güzel düşünceleri ve ziyareti için teşekkür ediyorum" diye konuştu.