15 Temmuz gecesi vatan hainlerinin darbe girişimi sırasında sokaklara dökülen Atakumlular, 27 gece boyunca Atakum Belediyesi yanında kurulan alanda demokrasi nöbeti tuttu. Demokrasi nöbetinin, birlik ve beraberliği güçlendirdiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, nöbetlerini kararlılıkla sürdüren Atakumlulara teşekkür etti. Son demokrasi nöbetinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Taşçı, demokrasi şehitlerini kıskandığını ve Türk Milleti ile gurur duyduğunu kaydetti.

Atakum ilçesinin, hain darbe girişiminin ilk anlarında sokaklara çıkarak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 'Vatan hainlerinin darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara çıktık. Hainlerin, Türk milletinin tokadını yemesinin ardından da 27 gece demokrasi nöbeti tutarak milli iradeye sahip çıktık. Atakumlu hemşehrilerimiz, bu nöbetlerimizde en büyük güç kaynaklarımızdan oldu. Ne yorgunluk ne uykusuzluk bilen hemşehrilerimizle birlikte demokrasi nöbeti tuttuk. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Demokrasi nöbetlerine ara veriyoruz, evinize dönün' çağrısı üzerine bizler de nöbetimize ara veriyoruz' dedi.

Atakumlulara teşekkür eden Başkan Taşçı, 'Gündüz işlerinin güçlerinin başında olan, gece de sabaha kadar demokrasi nöbetinin başında olan hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bir an olsun vazgeçmeden, vatan sevdasıyla sürdürdükleri nöbetleriyle, millet olmanın ne demek olduğunu gösterdiler. Siyasi görüşlerini bir kenara bırakarak, 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyen hemşehrilerimiz, örnek bir beraberliği ortaya koydu. Böyle bir milletin ferdi, böyle vatansever bir ilçenin belediye başkanı olmanın gururunu fazlasıyla yaşadım. Allah birlik ve beraberliğimize kast eden hainlere fırsat vermesin, düşman kıskandıran bu büyük kucaklaşmayı daim eylesin inşallah' diye konuştu.

Hain darbe girişimi sırasında şehit olanların bu milletin kahramanı olduğunu belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, şehitleri kıskandığını kaydederek, 'Ellerinde hiçbir silah olmadan, sadece şanlı Türk bayrağı ile tankların üstüne giden, savaş uçakları üstlerinden mermiler yağdırırken vazgeçmeyen bir milletiz. O hain gecede 7'den 77'ye sokaklara dökülen milletimiz, yeni bir destan yazdı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Böylesi kutsal bir görevde, vatan savunmasında hayatlarını kaybeden şehitlerimizi kıskanıyorum. Onlar bizim kahramanlarımız. Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda topraklarımızı vatan yapmak için canlarını veren atalarımızın torunları olduklarını gösterdiler' şeklinde konuştu.