Çorum'un Osmancık ilçesinde çıkan orman yangınında 55 hektarlık alan zarar gördü.

İlçeye bağlı Yukarı Zeytin ve Pelitçik köyleri arasında bulunan Sazak Deresi mevkiindeki ormanlık alanda dün gece bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Alevlerin çevreye yayılmasıyla yangın kısa sürede büyüdü.

Ormanlık alandan alevler yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiye ekiplerini arayarak yardım istedi. İhbar üzerine Çorum, Amasya, Çankırı, Kastamonu, Tokat ve Samsun ile çevre ilçelerden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Yangının duyulması üzerine Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane ve Osmancık Kaymakam Vekili Osman Çengel olay mahalline gelerek yangınla ilgili bilgiler aldı. Gece boyunca devam eden yangına 20 arazöz ve yaklaşık 200 orman işçisi ile köylüler müdahale etti. Sabahın ilk saatleri itibariyle yangına havadan da helikopter ile müdahaleye başlandı.

Ankara'dan gelen iki helikopter yangın söndürme çalışmalarına havadan destek oldu. Yangın yaklaşık 15 saat sonra kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları yapılıyor. Zaman zaman bazı bölgelerden alevler yükselmeye devam ediyor.