Beşiktaş, Kulüpler Birliği toplantısında alınan deplasman yasağının kaldırılması yönündeki kararın ardından, "Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizin tek yürek olduğu ve birlik mesajlarının daha da önem kazandığı bir dönemden geçerken, Beşiktaş JK olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde, deklarasyon yayınlayarak öncülüğünü yaptığımız 'deplasman yasağının kalkması' çağrımızın karşılık bulmasının sevinç ve gururunu yaşıyoruz.

Renklerin kardeşliğinin statlara da yansıyacağına ve hep birlikte eskiden olduğu gibi omuz omuza maçlar seyredeceğimize yürekten inanıyoruz.

Tüm ezeli rakip ve ebedi dostlarımızı Vodafone Arena'da ağırlamaktan onur duyacağımızın bilinmesini istiyoruz."

BURSASPOR'DAN DEPLASMAN YASAĞI AÇIKLAMASI

Bursaspor Basın Sözcüsü Suat Paçacı, Kulüpler Birliği toplantısında alınan deplasman yasağının kaldırılması yönündeki kararı olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Yeşil-beyazlı kulübün basın sözcüsü Suat Paçacı, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Kulüpler Birliği'nin artık futbolumuzun temel sorunları konusunda topa girdiğini görmek sevindirici. Yasağın kalkmasına yönelik kararı, geçmişte ülke futbolunu yönetenlerin sebep olduğu ve büyüttüğü tribün terörünü, milletçe yaşadığımız bu güzel birlikteliğin eşliğinde çözmeye yönelik olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Yasaklar, toptancı bir anlayışla uygulandığında görüldüğü gibi hiç bir sonuç vermedi ve hatta kurunun yanında yaş da yandığı için, masum ve büyük bir taraftar kitlesi tribünden uzaklaştı. Tabi Kulüpler Birliği ve federasyonun aldığı bu kararın bir anlam ifade edebilmesi için, İl Spor Güvenlik Kurulları'nın da bu olaya aynı pencereden bakması ve en önemli konu olan güvenlik meselesinde adil ve eşit kararlar alması gerekir. Kimse kusura bakmasın ama, daha önce rövanşist bir yaklaşımla hareket edildiği için, bu yasaklar sanki yüzyıl devam edecekmiş gibi bir hava hakimdi. Biz ilke olarak, tribün kapatma dahil bu tip toptan yasaklamalarla bu işin çözülemeyeceği konusunda zaten görüşümüzü beyan etmiştik. Bursa özelinde değerlendirecek olursak, taraftarımız geçmişte büyük acılar yaşadı ve son derece büyük haksızlıklarla karşılaştı. Bu işin içinde ihanet şebekesinin parmağı olduğu anlaşıldığına göre, taraftarımız başta olmak üzere o günlerde Bursaspor'u ve camiasını acımasızca suçlayanların da yetmez ama en azından bir özür borcu olduğunu düşünüyoruz.'