Voleybol 1. Ligi'ne çıkmak için iddialı bir kadro kurma çabası içerisinde olan Anakentspor Bayan Voleybol Takımı, dünyaca ünlü 2 yabancı milli oyuncunun ardından, ligin en iyi yerli voleybolcuları arasında gösterilen 10 voleybolcu ile toplu sözleşme imzaladı. Anakentspor Bayan Voleybol Takımı, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen toplu imza töreninde Trabzon İdmanocağı'ndan Smaçör Deniz Hakyemez, İzmir Rota Koleji'nden Libero Pınar Eren, Beşiktaş'tan Orta Oyuncu Aslı Türker, Balıkesir BŞB'den Orta Oyuncu Ayşe Gürel, Salihli Belediyesi'nden Pasör Çaprazı Elif Boran, Eczacıbaşı'ndan Orta Oyuncu Aybüke Özdemir, Halkbank'tan Pasör Simge Yalçın ve Samsun 19 Mayıs'tan Çerağ Düzeltir ile sözleşme imzaladı.

İmza töreni sonrasında açıklamalarda bulunan Takım Kaptanı Deniz Hakyemez, 'Bu sene takım olarak hedefimiz 1. Lig'e çıkmak. Bunun için de çok iyi bir kadro oluşturuldu. Biz voleybolcular, birbirimizi daha önceki senelerden tanıyoruz. Antrenörlerimiz de çok tecrübeli antrenörler. Buraya geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Şu anda takım içerisinde her şey çok olumlu. İnşallah sakatlıksız ve başarılı bir sezon geçiririz' dedi.

'Ligin en kaliteli yerli oyuncularıyla imzalarımızı attık'

Ligin en kaliteli yerli oyuncularını renklerine bağladıklarını belirten Anakent Spor Kulüp Başkanı Kadir Koçak ise, 'Anakent Spor kulübü Voleybol Takımı olarak, daha önce belirlediğimiz hedef doğrultusunda yapabileceğimiz en iyi transferleri yaptık. Daha önce yabancı oyuncularımızla sözleşme imzalamıştık. Bugün de ligin en kaliteli yerli oyuncularıyla imzalarımızı attık. Kulübümüze ve şehrimize hayırlı olsun. İnşallah, bizi hedefe taşıyacak, kaliteli ve seyir zevki yüksek bir takım oluşturduk. Bundan sonraki süreçte sporcularımızdan beklentilerimiz, bizi hedefe taşıyacak disiplin içerisinde her ortamda bizi temsil edecek tutum ve davranış içerisinde olmalıdır. Hepsini de bu beklentilerimize karşılık verecek isimleri seçerek transfer ettik. Transfer, bizim için şimdilik bitti. Bundan sonraki süreçte lig başlayana kadar herhangi bir transfer düşünmüyoruz. Lig başladıktan sonra takımın gidişatına göre duruma bakacağız. Hocamızın raporu doğrultusunda bu durumu değerlendirebiliriz' diye konuştu.
Öte yandan Genç Milli Takım ile Avrupa Şampiyonası'na hazırlan Selmin Karahan ve daha önceden sözleşme imzalanan Nazlı Alkan imza töreninde bulunamadı.