Türkiye'nin 'Bayrak Asan Dayı' olarak tanıdığı internet fenomeni Salih Tahtalıoğlu, evinin balkonundan başlayarak reklam stüdyolarına uzanan hikayesinde hedefini açıkladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bayrak asmak istediğini söyleyen bayrak dayı, 2013 yılında ünlendiği fotoğrafı çeken muhabir Hüdayi Demirhan'a da teşekkürlerini sunarak, bayrak hediye etti.

Türkiye'nin 'Bayrak Dayı' olarak tanıdığı ve 3 büyük takımlardan siyasi partilere; Kremlin Sarayı'ndan Özgürlük Heykeline kadar photoshop yolu ile caps uygulamaları yapılan internet fenomeni Salih Tahtalıoğlu, reklam yıldızı oldu. 2013 yılında evinin balkonuna astığı bayrak ile meşhur olan Tahtalıoğlu, reklam stüdyolarına uzanan hikayesini anlattı. Salih Tahtalıoğlu, "2013 yılında Türkiye'de herkes yaşanan olaylar dolayısı ile evine bayrak asıyordu. Bizde duygulandık ve bizde bayrak astık, gururlandık. Ondan sonra internette bu fotoğraf yayıldı ve milletimiz bizi yüceltti. 2015 yılından sonra internet ortamında çeşitli montajlarla fotoğraf paylaşıldı. Çeşitli ülke bayraklarının montajını yaptılar, Kremlin Sarayı'na bayrak diktik, 2016 Avrupa Şampiyonası'na Milli Takımımızla beni beraber götürdüler. Özgürlük Heykeli'ne dikildik, Eyfel Kulesi'ne dikildik. Uçak krizi sonrasında Kremlin Sarayı'na dikildik. Milletimiz layık gördüğü yere dikti" dedi.

İnternet ile gelen tanınmışlık sonrasında reklam teklifi alan Türkiye'nin bayrak dayısı, alışık olmadığı reklam stüdyolarından alnının akı ile çıktı. Salih Tahtalıoğlu, "10 gün kadar önceydi, bir reklam ajansından aradılar ve tanınmış bir markanın reklamında oynamayı teklif ettiler. Tabi pek alışık değiliz bunlara. Teklifi kabul ettim, gittik ve çekimleri yaptık. Şuanda da baya güzel tepkiler var, izlenme oranlarımız var" dedi.

Hedef Külliye ve Yavuz Selim Köprüsü

Astığı bayrakla ünlenen Salih Tahtalıoğlu, en çok bayrak asmak istediği yeri açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bayrak asmayı çok istediğini söyleyen Tahtalıoğlu, "Büyüklerimiz müsaade ederse Sayın Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımıza, Genelkurmay Başkanımıza ve siyasi parti liderlerimize sembolik de olsa Türk Bayrağı hediye etmek isterim' dedi.



Muhabirie bayrak hediyesi

Öte yandan Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde yaşayan Salih Tahtalıoğlu, 2013 yılında kendisinin meşhur fotoğrafını çeken İHA Dursunbey Muhabiri Hüdayi Demirhan'a sürpriz bir hediye verdi. Fotoğrafını çekerek yaşadığı bayrak hikayesinin başlamasına vesile olan Hüdayi Demirhan'a bayrak hediye eden Salih Tahtalıoğlu, teşekkürlerini sundu. Muhabir Hüdayi Demirhan'ın isteğini kırmayan Tahtalıoğlu, meşhur bayrak pozunu 3 yıl sonra tekrar vererek fotoğraf çektirdi.