Osmanlı hanedan ailesine yeni bir şehzade daha eklendi. Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 5'inci kuşak torunu Abdülaziz Osmanoğlu dünyaya geldi.

Dün saat 10.00'da doğan Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 5'inci kuşak torunu Abdülaziz Osmanoğlu ile birlikte hayattaki Osmanlı şehzadesi sayısı 26 oldu. Osmanlı hanedanı üyesi Şehzade Harun Osmanoğlu, dokuzuncu torununa kavuştu. Abdülhamid Kayıhan ve Walaa Osmanoğlu çiftinin ikinci çocuğu olan ve Muhammed Abdülaziz ismi verilen küçük şehzade, 11 Ağustos 2016 günü saat 10.00'da gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla dünyaya geldi. Hastanede Abdülhamid Kayıhan ve Walaa Osmanoğlu çiftinin ailesi, küçük şehzadenin dedesi Harun Osmanoğlu, babaannesi Farizet Osmanoğlu, halası Nurhan Osmanoğlu, anneannesi Najwa Ghuniem ve abisi Harun Osmanoğlu 26'ncı şehzadenin hayata gelmesini bekledi.

Küçük şehzadenin dedesi Harun Osmanoğlu, 'Çok mutluyum. Allah bağışlasın. Dua ediyorum, inşallah büyük alim olsun. Dindar bir adam olsun' diye konuştu.

Babaannesi Farizet Osmanoğlu ise 'Maşallah, en son torunum oldu. Son olmaz, çok olur inşallah. Adı Abdülaziz. 5'inci kuşak torun. Çok mutluyum' dedi.

Küçük şehzadenin dedesi, 34. Osmanlı Padişahı Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 3'üncü kuşak torunu Harun Osmanoğlu, ikisi erkek, biri kız üç çocuğu, 9 torunu ve iki de torun çocuğu ile İstanbul'da yaşıyor. Minik şehzadenin babası Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ise Hanedan ailesine uygulanan 50 yıllık sürgünün 1974'te bitmesinden sonra İstanbul'da doğan ilk şehzade unvanını taşıyor.

Osmanlı hanedanına mensup, halen hayatta olan 26 şehzadeden en yaşlısı, Sultan Abdülmecid Han'ın 3'üncü kuşak torunu olan 1924 doğumlu Osman Bayezid Efendi. Yeni doğan Abdülaziz Efendi ise Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 5'inci kuşak torunu. En yaşlı ile en genç şehzade arasındaki yaş farkı 92.