Dün akşam itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından OMÜ'ye rektör olarak atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç, Fetullahçı Terör Örgütü'ne(FETÖ) karşı mücadele mesajı verdi. Türkiye'nin içinden geçtiği bu zor süreçte zor bir görev üstlendiklerini vurgulayan Prof. Dr. Sait Bilgiç, güvenilir bir ekiple beraber bu sorumluluğun altından kalkacaklarını vurguladı.

"Bu göreve layık görülmek onur verici"

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından OMÜ'ye atamam dün itibariyle yapıldı. Ülkemizin içinden geçtiği bu badireli günlerde ve Cumhurbaşkanımızın yoğun programı içinde hassas bir inceleme sonucu yaptığı bu tercih sonucu bizim OMÜ Rektörlüğü'ne layık görülmemiz benim için onur verici. Bu takdirlerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Bu görevi hakkıyla yerine getirmek için elimizden geleni yapacağız inşallah. Bu süreçte bize destek olan OMÜ öğretim üyeleri ve Yükseköğretim Kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum" dedi.

"Önemli adımlar atacağız"

OMÜ'nün Türkiye'nin ve Samsun'un önemli kurumlarından biri olduğunu belirten Prof. Dr Sait Bilgiç, "Üniversitemizi bugün içinde bulunduğu bazı sıkıntılardan kurtarabilmek ve emin adımlarla geleceğe taşıyabilmek için bu güne kadar edindiğimiz tecrübelerle inşallah önemli adımlar atacağız. Üniversitemiz tek bir rektörle yönetilecek bir kurum değil. Bunun için işini iyi yapabileceğine emin olduğumuz ve güvendiğimiz arkadaşlarla birlikte üniversitemizi yönetmeye çalışacağız. Üniversitemizde kısa sürede olumlu gelişmelerin ortaya çıkacağı önemli adımlar atacağız. Biz ümitliyiz, üniversitemiz de Samsunumuz da ümitli olsun. Bu sıkıntılı süreçte ağır bir yükü devraldığımın farkındayım. Fakat bu yükün altından kalkacağımıza inancımız tamdır" diye konuştu.

"Kısa sürede asli işlerimize döneceğiz"

Türkiye'nin çok ciddi badireler atlattığını söyleyen Prof. Dr Sait Bilgiç, "Devletin her kademesine sızmış FETÖ'nün üniversitemize sızmış olmaması mümkün değil. Vatana, millete düşmanlık besleyen kimseye karşı toleransımız olmayacaktır. Fakat haksızlığa, hukuksuzluğa da sebep olmadan bu işin üstesinden kısa sürede gelip asli işlerimize döneceğiz. Üniversitemizin ve Samsunumuzun buna ihtiyacı var. İnşallah bu farkı göstereceğimize inanıyorum. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun" şeklinde konuştu.