Üniversiteden yapılan açıklamada, Tasarım Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mimari Restorasyon Programı ile Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı, Merzifon MYO bünyesindeki Basın ve Yayıncılık Programı ve Taşova MYO bünyesindeki Raylı Sistemler İşletmeciliği Programına ayrılan tüm kontenjanların dolduğu bildirildi.

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, 'Böylesine yüksek doluluk oranına ulaşılmasında akademik, idari personelimizin katkılarının yanı sıra Amasya'daki kamu-kurum kuruluşları ve eğitimin tüm paydaşları ile hedef olarak ortaya koyduğumuz 'Üniversite Şehri: Amasya' olma gayretleri noktasındaki uyumlu çalışmaların önemli katkısı olduğu açıktır' dedi.

Amasya'nın tarihinden aldığı gücün, gençlere sunduğu huzur ve hoşgörü ortamıyla yaşanabilir ortamlar sunmasının öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğine değinen Orbay, 'Üniversitemiz, ülkemizin çağdaş, dünyada öncü ve önder olması için araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek ülke ekonomisine, sağlığa, sanata ve kültüre katkıda bulunacak aydın insanlar yetiştiren örnek bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu yolculukta üniversitemizi tercih eden gençlerimizi Amasya Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz' diye konuştu.