MHP Samsun İl Başkan Taner Tekin yaptığı açıklamada, '15 Temmuz işgal girişiminin ardından 'darbe teşebbüsü ve terörle mücadele' amacıyla çıkarılan OHAL kararnamesi ve ardından FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar, Milliyetçi Hareket Partisi'nin de desteklediği ve takipçisi olduğu bir durumdur. FETÖ/PDY'nin devletimiz içerisinde ki yapılanmasının, son unsuruna kadar temizlenmesi için milliyetçi ülkücü hareket üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirecek ve bu anlamda hükümetin atmış olduğu her olumlu adımı da destekleyecektir. AKP hükümeti ise bu mücadele verilirken kararlı bir şekilde kendi içerisinde ki FETÖ yapılanmasını temizleme konusunda samimi olmak zorundadır. Terörün hedefi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni zayıflatmak hatta yıkıma uğratmak, milletin birlik ve beraberliğini zafiyete düşürmektir. Bu anlamda kimden ve nerden geldiğine bakılmaksızın büyük bir kararlılıkla üzerine gidilmeli ve yok edilmelidir' dedi.

Yaşanan olayların neticesinde OHAL kanunlarının uygulanmaya başlanmasının doğru ve isabetli bir durum olduğunu ifade eden Tekin, 'Yalnız, OHAL çerçevesinde FETÖ terörünün üzerine gidilirken, ülkemizin başında bir başka bela olan PKK ve İŞİD canilerinin faaliyetleri de göz ardı edilmemelidir. PKK'lı teröristlerin yapmış oldukları eylemlerin son dönemlerde artış göstermesi ve hatta bölgemize yani Karadeniz'e kadar inmesi dikkat edilmesi gereken önemli bir husustur. 30 yılı aşkın bir süredir milletimizin başına bela olan ve yaptığı eylemlerle 10 binlerce vatandaşımızın hayatına mal olan, eli kanlı terör örgütü PKK'nın, 15 Temmuz'dan sonra ülkemizin değişik bölgelerinde yaptığı eylemler de, şahadet mertebesine eren yiğitlerimizin sayısı 60'ı bulmuştur. En nihayetinde OHAL, ülkemizin ve milletimizin güvenliğini esas alması amacıyla uygulaması devam eden bir süreçtir. Hal böyleyken, örgütün birinin üzerine gidilirken, diğer bir örgütü unutmak veya ihmal etmek, bize pahalı sonuçlar doğurabilir. Bu da kabulü mümkün bir durum değildir' diye konuştu.

Terörle mücadelenin milli bir mesele olduğunu vurgulayan MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, 'Ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin istikbali birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde gösterilecek mücadele ile sağlanabilir. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade ve buna bağlı tavır ile birlik ve beraberlik duygusunu net bir şekilde ortaya koymuştur. FETÖ için şehirlerde ve devletin kurumları içerisinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmak için verilen mücadelenin, dağlardan şehirlere inmek için çaba gösteren ve bu anlamda büyük ilerleme gösteren, PKK'nın durdurulması ve ardından yok edilmesi içinde gösterilmesi elzem bir durumdur. İster FETÖ/PDY, ister PKK, ister İŞİD veya hangi örgütün unsuru olursa olsun, son terörist yok edilinceye kadar topyekun bir mücadele verilmelidir. Milletimizin bu yöndeki isteği ve azmi, devletimizin gücü bu mücadele için yeterlidir' şeklinde konuştu.