AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "14 Ağustos 2001 tarihindeki kuruluşunun ardından 3 Kasım 2002'de milletimizden aldığı yetkiyle icraatlarına başlayan AK Parti, tüm kadrolarıyla hizmet destanları yazmış, her seçimde halkın takdirini daha fazla kazanarak, Türkiye'yi uluslararası alanda parmakla gösterilen bir marka haline getirmiştir. Partimiz kuruluşundan bugüne Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır şekilde başarısını her seçimde yükselterek milletle kucaklaşmıştır ve milletin kendisi olmuştur" diye konuştu.

2023 hedeflerine doğru

Cumhurbaşkanı ve Kurucu Genel Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti'nin, kısa zamanda ülkenin çehresini değiştirdiğini ifade eden Başkan Osman Genç, "15 yılda sağlık, eğitim, ekonomi, enerji, adalet, tarım, ulaşım, turizm alanında yapılan köklü reformlarla yeni bir Türkiye ortaya çıkmıştır.

Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023'te Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu hedefler doğrultusunda Türkiye, ekonomisiyle, teknolojisiyle, demokrasi ve özgürlükleriyle dünyanın gelişmiş ilk 10 ülkesi arasında yer alacaktır. Yapılan tüm reformlar atılan dev adımlar, Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde koymuş olduğu bu hedeflere süratle yaklaştığımızı göstermektedir" ifadelerini kullandı.

İç ve dış tehditlerle mücadele

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığını ve geleceğe dair büyük hedefleri olan bir ülke olduğunu dile getiren Başkan Genç, mesajında şunları söyledi: "Dünya'nın en büyük 10 ekonomisi arasında olmak için gayretlerimiz en üst seviyede devam ederken iç ve dış tehditlere karşı da mücadelemiz kararlı bir şekilde yürütülmektedir. Son olarak FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişimin şanlı bir direnişle püskürten ve partimizin kuruluşundan itibaren artarak destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'nin kaderini değiştiren Kurucu Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ile tüm yol arkadaşlarına şahsım ve ülkem adına şükranlarımı sunuyor, AK Parti'nin 15. kuruluş yıl dönümünün ülkemiz ve Türk milletine hayırlar getirmesini diliyorum."