Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan tozlu.com isimli işyerinin sahibi Hüseyin Tozlu'nun çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasının ardından, geçtiğimiz Perşembe günü söz konusu işyerine operasyon düzenlendi. Samsun Emniyeti Müdürlüğü'nün 11 ekip ve 70 personelle gerçekleştirdiği operasyonda, 4 ev ile çok sayıda ofis ve şirket merkezinde arama yapıldı.

Tozlu.com isimli işyerinin genel merkez sorumlusu Süleyman D. ve yardımcıları Altan A., Engin K. ve Yusuf Y.'nin çalışan personele "Demokrasi nöbetleri bitiyor ama artık bizim demokrasi nöbetlerimiz başlıyor" diyerek zorla işyerinde "Alternatif nöbeti" tutturmaya kalkıştığı, tutmayan bir çalışanı dövdükleri iddia edildi. İddilar üzerine işyerinde yapılan aramalarda bazı evrak ve bilgisayar imajlarına el konulduğu, 4 şüphelinin evinde de aramalar yapılmıştı. Operasyon kapsamında Tozlu'nun Web Sorumlusu olan Ferdi D., yakalanarak gözaltına alındı.

KOM'daki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden Ferdi D., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Bayram OK, Tayfur KARA