Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Hayati Tekin, İlkadım İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya geldi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Tekin, FETÖ'nün müsebbiplerinin Türk halkı içerisinden çıktığını söyleyerek, devletin her kademesine bile bile yerleştirildiğini ifade etti.

MECLİS FETÖ'CÜLERLE DOLACAKTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Beni Allah da affetsin, kul da affetsin'' sözlerini hatırlatan Tekin, ''Şahsen ben affetmiyorum. Çünkü beraber sinir harbini yaşadık. Biliyorduk ki o komutanlar PKK'ya karşı mücadele eden, Atatürkçü, devleti, milleti için canını feda etmeye hazır insanlardı. Onların kabahati buydu. Kur'an adına yemin ederim ki bunları Tayyip Bey biliyordu. Bile bile kestirdi bunları. Allah affeder, kullar da kinci olmamalı ama ben affetmiyorum. Hata veya kasıt olmadan olsa eyvallah, bile bile yapıldı o hatalar. FETÖ'nün müsebbibleri bizim, yani Türk halkının içinden çıktı. Hatta bunlar sızmadı, yerleştirildi. Bugün FETÖ'nün kafası kırılıyor, hakettikleri cezayı sonuna kadar çeksinler. Kendilerini aka çıkartmak için CHP'den bazı insanları FETÖ'cü gibi gösterip, 'Her tarafa sirayet etmişler' diyerek herkesi çamurun içine sokup, kendilerini o çamurdan çıkarma taktiğine kalktılar. Bu konuda uyanık durmamız lazım. FETÖ'cülerin CHP'de bulunma şansı ve gerekleri yok. Çünkü 10 yıl da içimizde dursalar bizimle yol yürüyemezlerdi. Biz sosyaldemokrat ve Atatürkçüyüz. O zaman aynaya bakacak ve yüzde 50'sinin FETÖ'cü olduğunu görecek. Onlar da bunu biliyor. FETÖ'cü gerekçesiyle 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar birçok milletvekilini aday göstermediler. Düşünün Meclis'te ne kadar FETÖ'cü milletvekili olacaktı'' diye konuştu.

AKP KENDİ ORDUSUNU YARATIYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yapılmaya çalışılan son değişikliklerin, ordunun siyasallaşmasına neden olduğunu kaydeden Tekin, şunları söyledi: ''Hükümet bu konuda yeterli donanıma ve bilgiye sahip değil. Bir anda böyle bir karar aldı. Baktı ki papuç pahalı, o kadar ucuz değil, geriye döndü. Netice itibariyle bir kısmını düzenleme mecburiyeti hissettiler. Sorumlu bir hükümetin yapmaması gereken açıklamalardı. Bu hatayı, fırsatı ganimete çevirerek tamamen kendi ordusunu kendine göre dizayn etmek için yaptılar. Bu Cumhuriyeti kuran CHP iktidar olunca, biz o orduya ne gözle bakacağız? 'AKP'nin yarattığı ordu' bu ordu siyasallaşmış ordu, bu ordu asla Türkiye'nin sınırlarını koruyamaz, biz bu orduyu dizayn edeceğiz Atatürkçü çağdaş laik bir ordu yaratacağız diyeceğiz. Biz gideceğiz, misal MHP gelecek, o da bir ordu yaratacak. Orduyu siyasallaştırırsa asla o ordu ruhla savaşamaz. Bu yüzden asla başarılı olamaz. Bizim ordumuzun başarılarının altında teknoloji ve bilim yatmaz. İnanç ve iman gücü yatar. Bunu siyasallaştığında nereden bulacaksın? Bir an önce bu hatadan dönülüp, hiçbir partinin değil ülkenin ordusu yaratılmalı.''

Zerrin SOMUNCU