Engelleri aşıp kupayı kazandılar

Samsun 1919 Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Aksaray'da düzenlenen B2-B3 (Az görenler) Salon Futbolu Turnuvası'nda şampiyon olarak 2. Lig'e yükseldi. Samsun 1919 GESK Başkanı Özgür Tiftik, sıkıntılara rağmen Samsun'a söz verdikleri şampiyonluk kupasını getirdikleri için gururlu olduklarını söyledi.

İNANÇ KUPAYI GETİRDİ

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun 2-7 Ağustos Aksaray'da düzenlediği B2-B3 (az görenler) Futsal Turnuvası'nda Samsun 1919 Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (GESK) mutlu sona ulaştı. Hiçbir kurum ve kuruluşun yardımı olmaksızın kendi imkanlarımızla turnuvaya katılan Samsun temsilcisi, kısıtlı kadrosuna rağmen birbirine inanarak bir haftalık sıkı çalışmayla şampiyonaya damga vurgu. Favori gösterilen takımları zorlu iki eleme grubunu lider tamamlayarak geride bırakan Samsun GESK, oynadığı futbolla hayranlık uyandırarak finale yükseldi.

TİFTİK, "SÖZÜMÜZÜ TUTTUK"

Bursa Genç Osman Gazi Görme Engelliler takımınya çekişmeli geçen final maçında 2-2 berabere kalan Samsun 1919 Görme Engelliler, golsüz geçen uzatmalarında ardından rakibini penaltılarda 3-1 yenerek şampiyon oldu ve 2. Lig'e yükselmeyi başardı. Samsun'a söz verdikleri şampiyonluk kupasını kazandırdıkları için gururlu olduklarını belirten Samsun 1919 GESK Başkanı Özgür Tiftik, "Şimdi hedefimiz 1. Lig'e çıkmak. Burada da şampiyonluklar yaşayıp Samsun'umuzu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Önümüzde çok büyük zorluklar bizi bekliyor ama biz birbirimize inanarak başarıya ulaşmayı iyi bilen bir takımız" diye konuştu.

Tugay BAŞSAN