Sincan Belediyesi'nce bu yıl 8'incisi düzenlenen Sincan Yağlı Güreşleri, 300 yağlı güreşçinin kıran kırana mücadeleleriyle gerçekleştirildi. 25 pehlivanın başpehlivanlık için yarıştığı müsabakaları, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç, Sincan İlçe Müftüsü Osman Şener, Ankaralılar Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi Yaman, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve binlerce güreş sever izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan müsabakalara Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da marşlarıyla damgasını vurdu.

Demokrasi Şehitleri unutulmadı

Etkinlikte Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe kalkışması sırasında şehit olan kahramanlar da unutulmadı. Tribünlere Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'nın 'Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum' mesajının yer aldığı bir pankart asılırken, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Sincan Müftüsü Osman Şener'in dualarıyla şehitler bir kez daha rahmetle anıldı.

13 kategoride 300 pehlivan

Sincan Şehir Stadyumu'nda düzenlenen etkinliğe 13 kategoride 300 pehlivan katıldı. Sincan er meydanı, Mehmet Yeşil Yeşil, Mustafa Kemal Karaboğa, Şaban Yılmaz, Ünal Karaman, Hamza Köseoğlu, Gökhan Arıcı, Murat Gençtürk, İsmail Koç, Hasan Zeybek, Hüseyin İyican, Osman Özgün, Osman Aynur, Fatih Bakır, Savaş Yıldırım, Hüseyin Şahinal, Ümit Balta, Nuri Zengin, Murat Hikmet, Onur Balcı'nın aralarında olduğu 25 başpehlivan, 16 başaltı pehlivan, 32 büyük orta, 40 küçük orta iki boy, 30 deste iki boy, 30 tozkoparan, 26 teşvik ve 100 minik iki boy pehlivanın mücadelelerine sahne oldu.

Samsunlu Şaban Yılmaz Başpehlivan oldu

Gün boyunca devam eden ve binlerce güreşseverin takip ettiği müsabakalarda, miniklerden başpehlivanlığa kadar tüm kategorilerde büyük çekişmeler yaşandı. Finalde rakibi Ünal Karaman'ı yenen Samsunlu Şaban Yılmaz başpehlivan olurken, Ünal Karaman ikinci, Hamza Köseoğlu ile Mehmet Yeşil Yeşil de üçüncülüğü kazandı. Başpehlivan Şaban Yılmaz'a madalyasını Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, ikinci Ünal Karaman'a Sincan Kaymakamı Salim Demir, üçüncü Hamza Köseoğlu ve Mehmet Yeşil Yeşil'e de AK Parti Sincan İlçe Başkanı Fatih Omaç ile Ankaralılar Derneği (AHİD) Genel Başkanı Hilmi Yaman verdi.