Erdoğan beklenen tavrı gösteremedi

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, OMÜ Röktürlüğü'ne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç'i kutlarken; Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan uzlaşı kültürüne destek açısından beklenen tavrı bu atamayla gösteremediğini belirtti.

ADİL VE HASAS DAVRANMASI BEKLENİYORDU

Akcagöz, "Ülkemizin köklü Üniversitesilerinden biri olan Ondokuzmayıs Üniversitesi'ne Sayın Cumhurbaşkanı tarafından atanan Rektörümüzü kutluyor ve kendisine başarılar diliyoruz. Ancak, Rektörlük seçimleri yapıldığı gün ifade ettiğimiz gibi, Sayın Cumhurbaşkanı'ndan, sandıktan çıkan iradeye saygı duymasını beklediğimizi de ifade etmek istiyoruz. Malum olduğu üzere OMÜ (Ondokuzmayıs Üniversitesi ) seçimlerinde Prof. Dr.Şaban Sarıkaya birinci gelmişti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan birlik ve bütünlük tablosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rektör atamaları konusunda daha adil ve hassas davranacağı yönünde kamuoyunda intiba uyandırmıştı" dedi.

FIRSATI DEĞERLENDİREMEDİ

Akcagöz açıklamasını şöyle sürdürdü: "Demokrasinin öneminin bir defa daha açığa çıktığı böyle bir dönemde, uzlaşma kültürüne verilecek destek, seçimde birinci gelen aday olan Prof. Dr. Şaban Sarıkaya'nın atanması kararını almakla sağlanabilirdi. Sayın Cumhurbaşkanı, bu fırsatı değerlendirememiştir. Neredeyse, üniversiteler de dahil olmak üzere tüm devlet kurumlarının Fetö denen alçak örgüt tarafından dejenere edildiği bu dönemde en sağlıklı tavır, bu tip yapılara asla izin vermeyeceği muhakkak olan adayların tercih edilmesi olmalıydı. Bu nedenle, Cumhurbaşkanı tarafından atanan Rektörümüz Prof.Dr.Sait Bilgiç'i kutluyor, Sayın Cumhurbaşkanı'nın, kendisinden beklenilen demokratik tavrı gösteremediğine dair görüşümüzü de kamuoyuyla paylaşıyoruz."