Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve haklarında firari oldukları için yakalama kararı işadamlarının 6 ay önce Feza okullarında kurban dolandırıcılığı yapıldığı iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 19 kişinin, FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan hakimlerce serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

HEPSİ SERBEST KALMIŞTI
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 6 ay önce "FETÖ-PDY terör örgütüne üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık, yardım toplama kanununa muhalefet, 6415 Sayılı Kanun'a muhalefet" iddiasıyla 20 ev ve işyerine operasyon düzenledi.

Operasyonda Samsun'da FETÖ'ye ait okulların daha önceki ve şimdi bağlı oldukları 2 ayrı şirketin yönetim kurulunda görevli ve çalışanlar, şirketin ortakları ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili aranan ve örgütün Samsun imamı olduğu ileri sürülen B.K., işadam O. R. ve M. S.'nin yurt dışında oldukları için yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan 18 kişiden 3'ü Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakılırken, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 15 işadamının adli kontrol şartı dahi uygulanmadan serbest bırakıldığı belirlendi.

O DAVANIN DA ZANLILARI
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Samsun'da yapılan operasyonlarda ise FETÖ'nün işadamları örgütlenmesi ortaya çıkarıldı. 6 ay önce haklarında yakalama kararı çıkarılan B.K.'nin Samsun'un 2012-2014 yılları arasındaki 'paralel vali' denilen il imamı olduğu, O. R. ve M. S.'nin de mütevelli heyetinde yer aldığı ortaya çıktı.

FETÖ'nün eğitim kurumları arasında yer aldığı iddiasıyla kapatılan Feza okullarında, velilerden fakirlere yardım amacıyla toplanan kurban etlerinin satıldığı ve paranın örgüte aktarıldığı; yüzlerce veliden kurban parası alınmasına rağmen makbuz dahi verilmediği iddiasıyla başlatılan soruşturmada; geçen hafta FETÖ'den tutuklanan A: H. V. D., halen kaçak durumda olan M. D. gibi birçok iş adamının o tarihte de gözaltına alındığı ancak FETÖ'nün hakimleri tarafından serbest bırakıldığı belirlendi.

Bayram OK