Edinilen bilgiye göre, saat 13.15 sıralarında Diyarbakır-Mardin karayolu Çınar ilçesi girişinde bulunan Murat Uçar Trafik merkezine teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Bombalı araçla yapılan saldırıda yaralıların olduğu belirtildi. Saldırı sonrasında bölgeye giden takviye kuvvetlerle teröristler arasında kısa süreli çatışma yaşandığı bildirildi.

Diyarbakır'da şiddetli patlama: Yaralılar var...

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatılırken, yaralıların hastanelere kaldırılması için bölgeye çok sayıda ambulans, UMKE ve itfaiye araçları sevk edildi.

ŞEHİT VE YARALILAR VAR

Diyarbakır-Mardin ve Batman karayolu üzerinde bulunan Üçyol mevkiindeki Murat Uçar Bölge Trafik Amirliği'ne teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda bina kullanılamaz hale gelirken, şehit ve yaralıların olduğu belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, saat 13.15 sıralarında teröristler tarafından bombalı araçla Murat Uçar Bölge Trafik Amirliği'ne saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında 3 katlı bina kullanılamaz hale gelirken, aralarında sivillerin de bulunduğu şehit ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırıda patlamanın meydana geldiği yerde yaklaşık 3 metre derinliğinde çukur oluştu.

Saldırının yaşandığı bölgede akaryakıt istasyonu bulunuyor

Teröristler tarafından bölge trafik amirliğine yönelik düzenlenen saldırıda, amirliğe ait 3 katlı bina kullanılmaz hale gelirken, patlamanın binanın yakınlarında bulunan iki ayrı petrol istasyonunu etkilememesi facianın artmasını önledi. Patlama esnasında bölge trafik amirliği önünden geçen çok sayıda araç da hasar gördü.

Bölgeye sevk edilen ambulanslar yaralıları hastanelere götürdü. Yaralanan polisler Diyarbakır Asker Hastanesi ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilirken, sivil yaralılar ise Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

2 POLİS, 1'İ ÇOCUK 3 ŞEHİT, 8'i POLİS 25 YARALI

Diyarbakır Valiliği, teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 1 çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıda 8'i polis toplam 25 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır Valiliği, teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "İlimiz Diyarbakır-Batman karayolu Bismil yol ayrımında bulunan vatandaşlarımızın gerek özel araçları ile gerekse toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak seyahat ettiği bölgede bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonu'na yönelik 15 Ağustos 2016 günü saat 13.10 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 2 polis memuru şehit olmuş, 1 çocuk hayatını kaybetmiştir. 8'i polis memuru olmak üzere toplam 25 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar ivedilikle en yakın hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada şehit olan polis memurlarımıza ve hayatını kaybeden yavrumuza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz" denildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Diyarbakır'da meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili haberlere yayın yasağı getirildi.

Diyarbakır 3. Sulh Ceza Mahkemesi, Diyarbakır Bismil karayolu arasında bulunan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'ne yapılan bombalı saldırı sonrası, olayla ilgili olarak yayın yasağı getirdi. Olaya ilişkin olarak, yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve istihbaratlarının deşifre edilmesinin engellenmesi için, ayrıca mevcut olayda kamu düzeninin bozulma riski meydana geldiğinin anlaşılması üzerine yayın yasağına karar verildiği belirtildi.

DİYARBAKIR'DA 6 ŞEHİDİMİZ VAR

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; "Şu anda bir rakam veremiyorum. Bunların listeleri var. Kimler bu yolsuzluğun içindelerse onlarla ilgili gereken yapılacak. Diyarbakır'daki terör saldırısı 4 polis memuru, 2 sivil, bunlardan biri polis memurumuzun evladıdır, toplam 6 şehidimiz var."