2014-2015 futbol sezonunda oynanan Alanyaspor - Samsunspor PTT 1. Lig Play-Off karşılaşmasında müsabakanın 40.dakikasında rakibiyle girdiği pozisyonda dili boğazına kaçan Sinan Özkan'a ilk müdahaleyi yaparak hayatını kurtaran Ahmet Burak Solakel, o gün spor gündeminin ilk sırasına yerleşmişti.

Yaşanan talihsiz olaydan sonra iki iyi dost olan Ahmet Burak Solakel ve Sinan Özkan transfer oldukları Yeni Malatyaspor Kulübü'nde takım arkadaşı oldular.

Olay nasıl yaşanmıştı

2 Haziran 2015 tarihinde oynanan Play-Off yarı final rövanş karşılaşmasındaki olay şöyle gelişmişti:

Play-Off yarı final rövanş karşılaşmasında karşı karşıya gelen Albimo Alanyaspor ile Samsunspor arasındaki maçın ilk yarısında Ofoedu ile girdiği ikili mücadelede aldığı darbeyle yere düşen Alanyasporlu Sinan Özkan, dili boğazına kaçtığı için nefes almakta güçlük çekti. Futbolcunun yere düştüğünü ve nefes alamadığını fark eden Ahmet Burak Solakel, hemen oyuncunun kitlenen çenesini açıp, boğazına takılan dili çıkarmaya çalıştı. Bu sırada Samsunsporlu Tuna da arkadaşına yardımcı oldu.

Daha sonra sağlık görevlilerinin de müdahalede bulunduğu genç oyuncunun tekrar rahat nefes alması sağlandı. Bu sırada tribünde o anlara tanık olan Sinan Özkan'ın eşi de gözyaşlarına hakim olamadı.
Bir süre sonra sağlık durumu düzelen Sinan tekrar ayağa kalktığında tribündeki taraftarlardan büyük alkış aldı. Genç oyuncu tekrar oyuna girdi ve 90 dakika boyunca takımı için ter döktü.

Karşılaşma sonunda o anları anlatan Samsunsporlu Ahmet Burak Solakel, "Sinan ikili mücadele sonunda yere düştü ve kalkamadı. Çenesi kitlenmişti. Hemen müdahalede bulundum. Çenesini açtım. O sırada Tuna da geldi. Boğazına kaçan dilini kurtardık. Sinan da hemen tepki verdi. Bir şey olmadığını görünce mutlu olduk" dedi.

Genç oyunca Sinan ise göğsüne dirsek darbesi aldığını anlattı ve, "O anda kendimi yere attım. Çünkü nefes almakta zorluk çekiyordum. Dişlerimi kilitledim. Burak abi geldi. Allah razı olsun ilk hamleyi yaptığı için. Bir ağabey gibi, bir kardeş gibi, bir doktor gibi gelip bana yardım etti" ifadelerini kullandı.