Eski Samsun Belediyesi Başkanı Vehbi Gül, 2007-2013 yılları arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi ve bazı işadamlarına yönelik yolsuzluk iddiaları nedeniyle 6.5 yıl boyunca süren 43 sanıklı 'A Takımı' davasının Yargıtay Başsavcılığı'nın itirazıyla yeniden açıldığını söyledi.

BÜYÜK YOLSUZLUK VAR


Davanın Samsunspor'a yardım bahanesiyle Samsun'daki bütün akaryakıt istasyonlarından kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle aşırı miktarda paralar alınmasıyla ilgili olduğunu ileri süren eski Samsun Belediyesi Başkanı Vehbi Gül, ''Benim avukatı olduğum benzinliğin sahibinden de para istendi. O dönem parayı veren düdüğü çaldı. İhalelerde büyük vurgunlar vuruldu. Maalesef Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin işi bilememesinden ve incelemediğinden dolayı beraatle sonuçlandı. Bir de bilir kişiler malum, parayı yiyince eğriyi doğru göstermeyi çok iyi biliyorlar. Bu şekilde bir durum çıkmıştı ortaya. Şu anda Yargıtay Başsavcılığı'nın itirazıyla dava bozulup geri geldi'' diye konuştu.

GÜL, YENİDEN MÜDAHİL
Gelen davetiye üzerine yeniden görülmeye başlanacak olan davaya müdahil olacaklarını ifade eden Gül, ''Türkiye'de mahkemelerin ne hale geldiğini görüyoruz, benim artık yargıya bir güvenim kalmadı. Yargı tamamen siyasallaştı, korku etkisine girilmiş, 'Acaba şöyle karar verirsem ne olur' diye. Yargı tamamen elden çıkmış, o bakımdan davanın seyri ne olur bilmiyorum. Bize de davetiye geldiğine göre, biz de yeniden davaya müdahil olacağız duruma göre bir yol tutacağız. 2007 yılında başlayan dava 6.5 yıl sürdü. Türkiye'de bu tip davaların çözülmesi maalesef 10-20 yıl alıyor. Süratle çözülmesi mümkün olmuyor'' ifadelerini kullandı.

2013 yılında sona eren davanın yeniden açılmasıyla ilk duruşmanın 1 Kasım 2016 tarihinde Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.

Zerrin SOMUNCU