Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, demokrasi nöbetlerinde başlattıkları kampanya ile kan bağış hedeflerinin üzerine çıktıklarını söyledi.

Yıldırım, 15 Temmuz 2016 tarihleri arasında yaşanan darbe girişiminin ardından Cumhuriyet Meydanı'na başlayan demokrasi nöbetlerinde, Kızılay Kan Toplama aracında bin 425 ünite kan bağışı alındığını açıkladı.

HEDEFLERE ULAŞTIK
"Kimin ne zaman nerede ne kadar kana ihtiyacı olduğunu bilemiyoruz ama ülkemizde her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç oluyor" diyen Yıldırım, "Biz Kızılay olarak çalışmalarımızı sürdürürken kendimize hedefler koyuyoruz, bu hedefleri her yıl gerçekleştirerek yolumuza devam ediyoruz. 2016 yılı için koymuş olduğumuz hedefler gerçekleşti. Hatta hedeflenenin üzerinde bir gerçekleşmeyle çalışmalarımızı tamamladık. Bunları gerçekleştirirken belli dönemler kan bağışı noktasında sorun yaşadığımız ve kan bağışının azaldığı dönemler oluyor. Şu anki kan stoklarına bakıldığında ihtiyaca yetecek oranlarda kan bağışı var" şeklinde konuştu.

ZİRVEYE ÇIKTI
Yıldırım, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Darbe girişimi döneminde ilk andan itibaren milletimizin yanında yer aldık. Kan ihtiyacına yönelik kan hizmet birimleri olarak gerekli personelimizle Cumhuruiyet Meydanı'ndaydık. Cumhuriyet Meydanı'nda bin 771 kan bağışı başvurusu oldu, bin 425 ünite kan aldık. Milletimizin bu dönemde birbirine kenetlenmesi ve gösterilen net tavır kan bağışı noktasında da bu dönemde ciddi bir artış yaşanmasına sebep oldu. Halkımız gittiğimiz her meydanda çalışmalarımız da kan bağışına ciddi oranda duyarlılık gösterdi. Bu duyarlılık bizim o dönemdeki azalmış olan kan bağışını yeniden zirveye çıkardı."

Pirsu DÜZGÜN