Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 4 şüpheli tutuklandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturmada dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ünde bulunduğu 7 kişi tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.
Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, ifadelerinin alınmasının ardından dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz, Trabzon Jandarma istihbarat görevlisi astsubay Veysel Ş. İstanbul İl Jandarma İstihbarat Komutanlığında görevli astsubay Ecevit E., ile sivil Adem S.'nin tutuklanmasına karar verdi.
Nöbetçi hakimlik, savcılıkça tutuklanmaları istenilen şüphelilerden Uzman jandarma Osman K. astsubay Önder A. ve Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Tefik C.'nin ise serbest bırakılmasına karar verdi. Hakimlik serbest bırakılan Tefik C. hakkında adli kontrol kapsamında yurt dışına çıkış yasağı koydu.
Tutuklu şüpheli sayısı 14'e yükseldi
Hrant Dink'in öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında daha önce savcılığın talimatıyla çok sayıda isim gözaltına alınmıştı. Cinayetin faili Ogün Samast ve Hrant Dink'i izledikleri iddia edilen şüpheliler İstanbul İl Jandarma İstihbarat Şube'de görevli Abdullah D., Yavuz B., Jandarma İstihbarat görevlisi Emre C., Ergün Y., Volkan Ş., Şeref A., Okan Ş., Hüseyin Y. ve Gazi G., albay Ali S. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında gazeteci Ercan Gün'ün de bulunduğu bazı şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.