Dursunbey'de er meydanı bu yıl da Kırkpınar'ı aratmadı. Müsabakaların sonunda Kırkpınar'ın başpehlivanlarından olan Ekrem Yavuz ve Şaban Yılmaz karşılaştı. Şaban Yılmaz rakibini puanlamada eleyerek Dursunbey er meydanında zaferini ilan etti.

Güreşlere çevre il ve ilçelerin ilgisi büyüktü. Yaklaşık 6 bin kişinin izlediği güreş müsabakalarında heyecan dolu anlar yaşanırken, misafirler cazgırlar tarafından tek tek anons edildi. Güreş müsabakalarını Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri ile çok sayıda vatandaş takip etti. Güreşlerde pehlivanlar kıyasıya mücadele ederken, başaltında Durmuş Altun birinci, Semir Turgut ise ikinci oldu.

Başpehlivanlık güreşlerinde ise 31 pehlivan kıyasıya güreşti. Bu yılın Kırkpınar başpehlivanı Recep Kara Balıkesir Kurtdereli güreşlerinde geçirdiği sakatlık sebebi ile güreşlere altın madalyası ile şeref konuğu olarak katıldı.

Öte yandan Dursunbey yağlı güreşlerinde ağalık açık arttırması yapıldı. Ağalık 90 bin TL ile Yıldırım Elektirik A.Ş'nin shibi Fatih Yıldırım'a kaldı.