Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ve yayınlanan görüntülerle, İran'da konuşlandırılan Rus savaş uçaklarının Suriye'deki DAEŞ ve Nusra Cephesi hedeflerini vurduğu ifade edildi.

İran'ın Hamadan kentinin kuzeyindeki hava üssünden kalkan Tupolev-22M3 tipi uzun menzilli bombardıman uçakları ve Sukhoi-34 savaş uçaklarının Suriye'nin Halep, İdlib ve Deyr ez Zor kentlerindeki hedeflere bomba yağdırdığı bildirildi. Rusya'nın Suriye'deki hava üssünden kaldırdığı uçaklarla da İran'dan kalkan uçaklara koruma sağladığı ifade edildi. Rusya'nın İran'a konuşlandırdığı uçaklarla yüzde 60 tasarruf sağladığı bildirildi.

Bugünkü hava saldırısı Rusya'nın İran'dan kaldırdığı uçaklarla düzenlediği ilk saldırı oldu. Bu hamle Rusya'nın Ortadoğu'daki yayılmasını artırdığı yorumlarına neden oldu. Rus medyasında çıkan haberlerde ise Rusya'nın Hazar Denizi'nde konuşlandırdığı gemilerden Cruise füzeleriyle Suriye'deki hedefleri vurmak için füzelerin İran ve Irak hava sahalarından geçişi için bu ülkelerle görüşme halinde olduğu yer aldı.