Kırmızı-beyazlı takımda Sportif Direktör Zeren, takımın 2 dönem transfer yasağından sonraki süreçte yaşanan sıkıntılar ile altyapıdan gelen oyunculardan hangileriyle profesyonel sözleşme imzalanacağı konularına açıklık getirdi.

Sporda şiddet olaylarının bir an önce bitirilmesi gerektiğinin altını çizen Coşkun Zeren, '2016-2017 sezonuna sahamızda oynayacağımızı Adana Demirspor maçı ile başlayacağız. Tüm takımlara ve futbolculara huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir sezon geçirmelerini diliyorum. Özellikle bu sezon Fair-Play'in en yoğun yaşanması gereken bir sezondur. Yöneticiler, hakemler, futbolcular, basın, takımlar ve taraftarlara çok büyük görevler düşüyor. Bu sezonun artık futbolda şiddetin son bulması gerektiği bir sezon olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü içeride ve dışarıda birçok sıkıntıyla uğraşan devletimize, milletimize futbol ailesi olarak ayrı bir şiddetin sebebi olursak bunun altından kalkamayız. Bu millete en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Böyle bir dönemde spor camiası olarak sporda şiddetin önüne geçemezsek, kötülüğün en büyüğünü yapmış oluruz. O yüzden devletimize, milletimize ve güvenlik güçlerimize yardımcı olalım ve en azından sporda şiddete son verelim' dedi.

Darbe girişimi sonrası yaşanacak her türlü olumsuzluğun milleti kötü etkileyeceğini belirten Zeren, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu ülke 15 Temmuz darbe girişimini yaşadı. Artık milletimizin hiçbir şiddete tahammülü yok. Hele de futbolda. Bakanımızın bu konuda çok güzel açıklamaları oldu. Biz spor ailesi o açıklamalara bu sene çok güzel cevaplar veremezsek, bir daha hiçbir zaman cevap veremeyiz. O yüzden dostluğu, barışı, Fair-Play ruhunu tüm statlara yayalım. Kazanmaktan ve şampiyonluklardan da önce spor ailesindeki herkesin ilk hedefi spordaki şiddeti önlemek olmalıdır. Son Beşiktaş-Galatasaray maçında seyircilerin karıştığı olayları görünce gerçekten kızıyorum. Tüm taraftarları daha duyarlı olmaya davet ediyorum.'

'Samsunspor ile Orduspor'u kıyaslamak doğru olmaz'

Süper Lig'de oynadıktan sonra 3. Lig'e kadar gerileyen Orduspor'un durumuna düşülmesi endişesi üstüne açıklamalarını sürdüren Coşkun Zeren, 'Samsunspor camiası çok büyük bir camiadır. Çok zorlukları aştık. Son birkaç senedir çok büyük sıkıntılarla uğraştı. Samsunspor ile Orduspor'u kıyaslamak doğru olmaz. Orduspor da çok büyük ve önemli bir camiadır. Zaman zaman camialarda iniş-çıkış olabilir. Samsunspor, arkasında inanılmaz bir taraftar ve kamuoyu desteği olan bir kulüptür. Mazisi büyük başarılarla dolu bir kulüptür. Samsunspor, zaman zaman tökezler ama Türkiye'nin en özel kulüplerinden bir tanesidir' diye konuştu.

'8 genç ile profesyonel sözleşme imzalanacak'

2. kamp programına katılan 7 futbolcu ve 1 kaleci ile profesyonel sözleşme imzalayacaklarını vurgulayan Zeren, 'Genç futbolculardan profesyonelliğe geçecek futbolcuların tamamı belli oldu. 2. kamp kadrosunda takımla beraber olan 8 genç futbolcumuz vardı. 1-2 gün içerisinde prosedürler tamamlanınca imza attırılacak. Bu futbolcuların işi tabi ki kolay olmayacak. Bir anda üstlerine Samsunspor forması giyip performans göstermek kolay değil. Hataları olacak. Taraftarlar ve camia bütün takımı gönlünde kabul edecektir. Bu takımdan desteklerini çekmeyeceklerdir. Taraftarımızla, yönetimimizle, oyuncularımızla zorlu bir yola çıkıyoruz. İşimiz kolay değil ama bu zorlu süreci hep beraber aşacağız. Gençlere güveniyoruz. Gençlerin yanı sıra takımda ağabeyleri de var. Birlikte iyi bir takım oldular' şeklinde konuştu.

Samsunspor'un profesyonel sözleşme imzalayacağı altyapı oyuncuları ise şu isimlerden oluşuyor: Kemal İşlemek, Gökhan Genç, Ramazan Özcan, Samet Yıldırım, Berkay Polat, Berkay Çalık, Erkan Çam ve kaleci Enes Acar.

Öte yandan Samsunspor, Adana Demirspor maçı hazırlıklarını bu akşam saatlerinde yaptığı antrenman ile sürdürdü.