Başkan Tok, FETÖ terör örgütü mensuplarınca milletin iradesine yönelik 15 Temmuz'da kalkışılan darbe girişiminin ilk akşamından itibaren Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda bir ay boyunca demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hizmet eden görevli personeli makamında ağırladı.

27 gün boyunca fedakarca çalıştılar

İlkadım Belediyesi, 27 gün süresince devam eden demokrasi nöbeti tutan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla su, çay, pide ve çorba ikramında bulunmuştu. İkramların yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Türk Halk Müziği Korosu 15 gün boyunca marş ve türküler söylemişti.

Başkan Tok da 15 Temmuz- 10 Ağustos tarihleri arasında özverili bir şekilde akşam mesai bitiminden sabah namazına kadar tutulan demokrasi nöbetinde fedakarca çalışarak hizmet eden belediye çalışanlarına şükranlarını ifade etti.

Türkiye'nin yeniden dirilişi

Milletin iradesine karşı yapılan darbe girişimine milli direnişle en güzel karşılığın verildiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 'FETÖ terör örgütüne mensup ihanet çetesi milletin emanet ettiği tanklarla, uçaklarla millete kurşun sıkıp bomba atmıştır. Milletimiz darbeye 'dur' diyerek milli bir duruş göstermiştir. Milletin evine bomba atan, halkına kurşun sıkan hainlerin cezası elbette en ağır şekilde verilecektir. Türkiye'nin tek yürek olduğu bu darbe girişimine karşı tüm siyasi partiler güzel bir birliktelik içerisinde tavır almışlardır. 7 Ağustos'ta Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi bunun ispatıdır. Türkiye'nin bu güzel birlikteliği geleceğe dönük en anlamlı mesajdır. Milletçe bu birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır' diye konuştu.