Yaklaşık 2 ay önce İlkadım İlçesi Çatalarmut Mahallesi'nde, D.Ö.Y. birlikte yaşadığı babaannesi Evfiye B.'den 10 lira sigara parası istedi. Babaanne parasının olmadığını söyleyince tartışma başladı.

Tartışma sırasında şüpheli babaannesini bacağından bıçaklayıp zorla 10 lira aldığı iddiasıyla şikayet üzerine polis tarafından yakalandı. Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından adliyeye çıkarılan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEZASI ERTELENDİ

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'gasp' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık D.Ö.Y.'nin yargılanmasına bugün başlandı. İstanbul'da bir cezaevinde yattığı için duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan D.Ö.Y. mahkeme heyetine, "Babaannem kahvaltı hazırlıyordu. 10 lira sigara parası istedim. Parasının olmadığını söyledi. Tartıştık. Elinde bıçak vardı. Bıçağı tutunca ayağına geldi. Çok pişmanım" dedi. Babaanne de torunundan şikayetçi olmadı.

İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti tutuklu sanığı 'gaspa teşebbüs' suçundan 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra cezayı erteleyen heyet sanığın tahliye etti.