Haber Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun, dün yayınlanan ve çok ses getiren bir yazı kaleme almış, 15 Temmuz'daki karanlık gecenin ardından tutuklamaların hızla devam ettiğini ve gelen bilgilere göre, cezaevi koğuşlarında "balık istifi" durumu olduğunu ifade etmişti.

Kader mahkumları...

Uzun, ardından da şu soruyu sormuştu: "Kendi hatalarının cezasını çeken kader mahkumları mı yoksa masum insanlara iftiralarla kumpas kuran, demokrasiyi askıya almak için darbe girişiminde bulunan, milletin silahını millete doğrultan emperyalizmin uşağı FETÖ mensupları mı daha tehlikeli?..'

Uzun'un bu yazısı aynı zamanda sosyal medyada da büyük ses getirmiş ve çok sayıda kişi bu sözlerini paylaşmıştı.

UZUN'UN TESPİTİ DOĞRU ÇIKTI

Uzun'un bu yazısından 24 saat geçmeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu sabah saatlerinde, 'İlk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişi tahliye olacaktır. Düzenleme bir af değildir. Koşullu salıverilme tarihine kadar geçecek sürede ceza, dışarıda denetimli serbestlik olarak infaz edilecektir' açıklamasını yaptı.

SIRADA YENİDEN YARGILAMA VAR

Gazeteci Necdet Uzun, bugün twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Şimdi sırada; kacak sözde savcıların iddianameleriyle verilen ısmarlama kararlarla hayatları karartılan insanlar için yeniden yargılama var' ifadelerini kullandı.