Başkan Tok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 12 Ağustos'ta OMÜ Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Sait Bilgiç'i ziyaret etti. Ziyarette Bilgiç ile bir süre sohbet eden Başkan Erdoğan Tok, üniversitelerin şehirlerin lokomotifi olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerle üniversitelerin birlikte hareket etmesinin şehirlerin kalkınmasında önemli katkılar sağlayabileceğini ifade eden Başkan Erdoğan Tok, "Ondokuz Mayıs Üniversitesi, şehrimizin en önemli simgelerinden birisidir. Üniversiteler, şehrin kalkınmasında ve gelişmesinde lokomotif görevi üstlenecek kurumların başında gelmektedir. Üniversite ve şehrin diğer aktörleri ile işbirliğinin Samsun'a daha da değer katacaktır. Yerel yönetici olarak üniversitelerimizle birlikte şehrimizin gelişmesi ve güzelleşmesi adına projeler üretmek, işbirliği ve fikir alışverişinde bulunmak bize de önemli katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle üniversitelerimizdeki değerli bilim adamlarının görüş ve önerilerine her zaman açık olduğumu belirtmek istiyorum" dedi.

Ardından İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, OMÜ Genel Sekreterliği görevine atanan Doç. Dr. Menderes Kabadayı'yı da ziyaret etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyaret hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.