Karabük - Safranbolu Karayolu Balıklarkayası mevkiinde meydana gelen kazada, şehir merkezinden Safranbolu istikametine gitmekte olan Ahmet Ünver idaresindeki 78 BZ 702 plakalı ambulans, kavşakta yeşil ışıkta geçmekte olan Mustafa Ünal idaresindeki 34 HL 6049 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle yoldan çıkan ambulans, kaldırıma çıkarak durdu. Kazada ambulans içinde bulunan ve hafif şekilde yaralanan sağlık ekibi kendilerinden önce otomobil sürücüsü Ünal ve yanında bulunan annesi Şerife Ünal'a müdahale etti. Kafasından darbe alan ve araç içinde sıkışan yaşlı kadın sağlık ekibine sürekli oğlunu sorarak, "Keşke ben gelmeseydim oğlum. Sebep oldum oğluma. Arabanın haline bak' diyerek feryat etti.

Polis ve sağlık ekipleri tarafından otomobilden çıkarılan yaşlı kadın, sedye ile ambulansa taşınırken, oğlunu görmeden hastaneye gitmek istemedi.

Kazada yaralanan otomobil sürücü Mustafa Ünal (59), annesi Şerife Ünal (80) ile ambulans içinde bulunan Samet Işık, Selcan Keşkekoğlu ve stajyerler Tuana Gelişli ile Buse İrem Serbest olay yerine gelen ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kazayla ilgili olarak trafik ekipleri soruşturma başlattı.