Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi kontrolünde doğalgaz hat döşeme çalışmalarını sürdüren Aksa Doğalgaz firması Dolunay ve Evkaf Mahallelerinden sonra şehrin merkezi olan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde de hızlı bir çalışma süreci başlattı.

İlçenin Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde 2016 projesi için yüzde 70'in üzerinde hat döşeme çalışması yaptıklarını kaydeden Aksa Doğalgaz Fatsa Şefi Barış Şener, 'Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde aboneliği de açtık. Kış ayı girdiğinde bu bölgeye gaz vereceğiz. Ayrıca Evkaf Mahallesi'nin büyük bir kısmında doğalgaz hat döşeme çalışması tamamlandı. Yine Dolunay Mahallesi'nde Neva Sokak'ın sonuna kadar villalar ve üst kısımlarında çalışmalar tamamlandı. Bu bölgede yüzde 50'nin üzerinde bir aşama kaydettik. Sakarya Mahallesi'nde de çalışmamız mevcut ve burada da elimizden geldiği kadar hızlı bir şekilde hat döşeme çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ise bu sene çalışma yapılan yerlerde insanların kömürünü almadan doğalgaz abonesi olabileceklerini belirterek, 'Doğalgaz çalışmaları bir çok noktada devam ediyor. Şu anda şehir merkezinde yoğun bir çalışma var. 2017 yılı sonunda Fatsa'nın imar bölgesinin tamamında doğalgazı ulaştırmak hedefimiz olduğunu ifade etmiştik. Bu bağlamda şehir merkezi olan Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde ve Sakarya Mahallemizde çalışmalar devam ediyor. Bu sene vatandaşlarımıza şunu söyleyebiliriz: Şehir merkezinde doğalgaz çalışmaları bu sene tamamlanacak ve inşallah vatandaşlar abone olabilecek seviye gelecek' diye konuştu.