CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir televizyon programında kadın öğretmen çıkıp "çocuklar öldürülmesin" diyor, programı yapan sanatçı arkadaş özür üzerine özür diliyor. Niye özür diliyorsun yürek yok mu sende cesaret yok mu. Kimi üzdün üzsen üzsen çocuk katillerini üzersin bırak da üzülsünler" dedi.

Ünlü Şovmene Soruşturma Şoku!

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Hemen yayın yasağı geliyor. Biz doğruları nereden öğreneceğiz. Bütün dünya bilecek, sen bilmeyeceksin. Bütün dünya okuyacak sen okumayacaksın. Sultanahmet patlamasıyla da bir kez daha ortaya çıkmıştır ki bu hükümet Türkiye'yi yönetemiyor, yönetemez.

- Bu hükümet Türkiye'yi yönetemez. Bunlar Türkiye'nin başını belaya sokarlar.

- Gazeteciler yazdı mı, konuştu mu hapse atıyorsunuz.

- Hangi ahlak hangi erdem? Birisinin ekmeğiyle nasıl oynarsınız? Nasıl bir gazetecinin işine son vereceksin diye baskı yaparsın? Gazetelere ve televizyonlara el koydular. Başlarına 30-40 bin liraya kayyumlar atadılar. Ve bunlar Türkiye'de oluyor. Sizin bunları bilmeniz lazım. Ülke bir ayrışmaya doğru gidiyor ve bunlar ülkeyi yönetemiyor.

- Havuz medyası ne olsa paralel yaptı diyor. Neden izin veriyorsun madem onlar yaptı askerin var polisin var.

- Bu ülkede huzur içinde yaşamak istiyoruz. Farklı görüşlerin tamamını zenginlik olarak görüyoruz.

- 13 yıldır tek başlarına yönetiyorlar. Terörsüz aldığın ülkede terör var.

- Hitler'in Almanyası'nda ne yaşandıysa aynı şeyler yaşanıyor.

- Düşünmek nerdeyse yasaklanacak, konuşmak zaten yasak. Böyle bir demokrasi olabilir mi?

- Bir televizyon programında kadın öğretmen çıkıp "çocuklar öldürülmesin" diyor, programı yapan sanatçı arkadaş özür üzerine özür diliyor. Niye özür diliyorsun yürek yok mu sende cesaret yok mu. Kimi üzdün üzsen üzsen çocuk katillerini üzersin bırak da üzülsünler

- Ne zaman çocuklar öldürülmesin demek terör propagandası oldu. Şimdi o savcıya sormak istiyorum şehirleri terör örgütü silah deposu haline getirirken valilere dokunmayın talimatı verenlere neden soruşturma açmıyorsun?

- Son 5 ayda 58 çocuk öldü. Çocukların, kadınların, sivillerin ölmesini istemeyiz. Şehitlerimiz geliyor içimiz kan ağlıyor.

- Şehitlerimize "kelle" dediklerini unuttuğumuzu mu sanıyorlar.

- Soma'da da ciddi acılar yaşandı 301 madencimiz toprak altında kalıyor. Maden şehitleri dedik. Öyle bir tezgah hazırlıyorlar ki madencilerin aileleri haklarını almasın diye öyle bir tezgah hazırlıyorlar.

- Davutoğlu ne diyordu yolsuzluk yapanın kolunu koparırım diyordu. Kopar elinden tutan mı var?. Hesap sorabilir mi soramaz abisi izin vermez çünkü.

- Bütün bunlar olurken birisini derdi sadece başkanlık. Başkanlık için ne gerekiyorsa yapıyor. Vatandaşa doğru bilgi vermiyor.

- Başkanlık için şu örneği verdi gelişmiş ülkelerin tamamına yakınında başkanlık sistemi var diyor. Gelişmiş 20 ülkeden 16'sında parlamenter sistem var.

- En az gelişmiş son 20 ülkesinden 15'inde başkanlık sistemi var. Yani söylediğinin tam tersi var.

- Baktı bu örnekler tutmuyor. Hitler örneği verdi. Parlamenter sistemdi başkanlık sistemine döndü dedi. Söylediğinin farkına vardı, kendi internet sitesinde kendi sözlerini sansürledi.

- Aynı Almanya başkanlık sisteminden vazgeçip parlamenter sisteme geçti. Ve Almanya bugün Avrupha'nın en gelişmiş ülkesidir.

- 13 yıldır terörü çözemediniz kim size engel oldu. 13 yıldır iktidardasınız hangi sorunu çözdünüz. 6 milyon gencimiz işsiz.

- Yargıtay Sayıştay ve Danıştay başkanlarına soruyorum. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının Başbakana yaptığı reklam sunumuna neden katıldınız?