MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM'de Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Usta, torba kanunların sakıncalarını söyleye söyleye dillerinde tüy bittiğini, hükümetin söz vermesine rağmen torba kanun alışkanlığından vazgeçmediğini ve her geçen gün torba kanunların kalitesinin de düştüğünü söyledi. Usta, kanunların kalitesizleşmlesiyle, mahkemelerin iş yükünün arttığını, milletin ayağının bağlanması, ayağına sıkılması için gereken ne varsa yapıldığını, bunların tüm sorumlununun da hükümet olduğunu ifade etti.

BÖYLE İŞ OLUR MU?

Elektronik Denetim Sistemi ile ilgili açıklamalarda da bulunan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Hükümet, 'Belediyeler, Emniyet Genel Müdürlüğü'yle koordineli bir şekilde elektronik denetleme sistemleri yaparsa, bunları onların kullanımı da verirse bu belediyelere buradan elde edilen cezaların, trafik cezalarının yüzde 30'u devredilir' diye bir kanun çıkartılmış. Bu kanun çıkarılırken, herhangi bir etki analizini yaptınız mı? Yüzde 70 merkezde kalacak, yüzde 30 belediyeye gidecek, az mıdır, çok mudur diye bir çalışmanın ben yapılmamış olduğundan eminim. Şimdi kanun getirildi, denildi ki: Bu yüzde 30 oranı yüzde 5'e düşüyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sordum, dedim ki: Allah aşkına, bir şeyi nasıl yüzde 30'dan yüzde 5'e düşürürsün? Yüzde 30'dan yüzde 25'e düşürmeyi anlarım, yüzde 30'dan yüzde 35'e çıkarmayı anlarım ama bir şeyi altıda 1'ine düşürüyorsunuz. Maliye Bakanlığı yüzde 30'u yazarken, yüzde 5'e düşürürken de çalışmamış. Yani diyor ki, yatırımları çıkartıncaya kadar yüzde 30'unu verelim, sonrasında yüzde 5'ini verelim. Tabii feryat figan koptu, yatırımcılar var, insanlar yatırım yapmışlar, işler yürüyor. Bir önerge verildi yüzde 10'a çıkartalım, yok, o olmadı. Yüzde 15 olsun, hadi yüzde 15 olsun deyip yüzde 15'le buraya geliyor. Böyle devlet yönetilir mi? Böyle iş olur mu? Böyle maliye yönetilir mi?" diye konuştu.