Samsun hafif sistem ikinci etap Gar-Tekkeköy yeni hafif raylı sistem hattının Kılıçdede, Samsunspor, Belediyeevleri, Mavi Işıklar ve Balıkçı Barınağı test sürüşü Samsun protokolü tarafından yapıldı. Protokol test sürüşü için trene Samsun Valiliği önünden bindi. Trenin vatman koltuğuna ilk olarak Samsun Valisi İbrahim Şahin oturdu ve treni Balıkçı Barınağı durağına kadar götürdü. Dönüşte ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz makinist koltuğuna oturdu. Daha sonra sırayla; Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel test sürüşleri gerçekleştirdi. Son olarak yine Başkan Yılmaz vatman koltuğuna oturarak protokolü valilik önüne kadar getirdi.

Başkan Yılmaz: 'Cumartesi günü hizmete alacağız'
Test sürüşü sırasında trende bir açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, '14 kilometrelik Gar-Tekkeköy arası yeni hafif raylı sistem çalışmalarımız devam ediyor. Bu hattın ilk dört kilometresini Cumartesi günü hizmete alacağız. Bugün değerli protokolümüzle birlikte test sürüşümüzü yapıyoruz. Toplu taşıma araçları şehirlere ilk girdiğinde ilk test sürüşünü o şehrin yöneticileri yapıyor. Gelenek böyle. Açılışı daha sonra yapacağız. Açılışta; Sayın Bakanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olur diye düşünüyoruz' dedi.

Vali Şahin: 'Havalimanına doğru yaklaşıyoruz'
Açılan güzergahla birlikte şehrin daha da rahatlayacağını söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Toplu taşımada en modern ulaşım araçları raylı sistem. Samsun protokolü olarak ilk test sürüşümüzü yaptık. Havalimanına doğru yaklaşıyoruz. Bu güzergahın sistem içerisine entegre edilmesi hem Samsun'da ulaşımın rahatlatılması anlamına geliyor hem şehirdeki yaşam alanları biraz daha yayılıyor. Emeği geçenleri teşekkür ediyorum. Sürerken pek zorlanmadım. Bazı düğmelerin yerini pek bilmiyorum ama hızlı treni kullanan biri olarak pek zorlanmadım. Bu trende hız limiti 60 kilometre fakat biz hızlı trenle 250 kilometre hıza çıkmıştık' diye konuştu.

Test sürüşleri devam edecek olan ilk 4 kilometrelik hattın açılışı Cumartesi günü yapılacak.