Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, darbe girişiminde Akıncı Üssü'nde yakalanan ve daha sonra mahkemece serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karışan "Hava Kuvvetleri İmamı" Adil Öksüz'ün kullandığı 'SIR' plakalı aracın, bir süre önce Kaynak Holding bünyesine dahil edilen Samsun'daki GÜRMED A.Ş'ye ait olduğunun belgelerle belirlediklerini söyledi.

HEPSİ HİLEYLE KURULMUŞ
Kaynak Holding'in başına kayyum olarak atanan Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, FETÖ'nün hilelerini belgelerle anlatırken, ilginç ilişkiler ortaya çıktı. Sakarya Akyazı Yaylası'nda çember altına alınan FETÖ imamı Adil Öksüz'ün kullandığı 34 SIR 49 plakalı lüks otomobilin bir süre önce Kaynak Holding'e devredilen merkezi Samsun'da bulunan GÜRMED A.Ş'ye ait olduğunun belgelendiğini açıkladı.

ŞİRKETE AİT VİLLADA YAŞAMIŞ
Öksüz'ün, Çamlıca'da GÜRMED AŞ'ye ait bir villada uzun süre yaşadığını ifade eden Okumuş, "O villanın tapusu GÜRMED AŞ'ye aittir. Öksüz'ün iki yeğeni de uzun süre şirkette çalışmışlar. Yeğeninin biri işe gelmeden uzun süre ücret almış, diğeri de biz atanmadan 5 gün önce işten ayrılmış. Bunlar için 'paralel' nitelemesi çok hafif kalıyor. Bunlar paralel üstü, tarifi olmayan değişik yaratıklardır" dedi.

SAHİBİ YURTDIŞINA KAÇTI
Bu arada Kaynak Holding bünyesine alınan GÜRMED'in sahibi Mehmet Sungur, yurdışına kaçmıştı. Mallarına tedbir konulan Sungur, Samsun'da Moğolistan Fahri Konsolosluğu da yapmıştı. Sungur, 2015 yılı vergi rekortmenleri arasında birinci sırayı almıştı.

Bayram OK