Medicana Samsun Hastanesi, 5. yaşını doldurmanın gururunu yaşadı. Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Bugün Samsun'da büyük bir hastane bulunmasında, bu konforu sunuyor olmasında Medicana Sağlık Grubu'nun çok büyük bir payı var" dedi.

Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Remzi Karşı, "5 yıl önce, Borsan yatırımı ile Medicana markası Karadeniz'de bir yıldız gibi doğdu" diye konuştu

Borsan Grup'a bağlı olarak Samsun'da 2011 yılında faaliyetlerine başlayan Medicana Samsun Hastanesi, kuruluşunun 5. yılını düzenlenen törenle kutladı. Op. Dr. Kamil Furtun Konferans Salonu'ndaki kutlamaya, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez ve Ahmet Şenocak ile hastane doktor ve personeli katıldı.

KARADENİZ'İN EN BÜYÜK SAĞLIK YATIRIMI


Program, hastanenin 5 yıllık geçmişi ile ilgili hazırlanan slayt sunumu ile başladı. Sunumun ardından kürsüye gelen Medicana Samsun Hastanesi Genel Müdürü Dr. Remzi Karşı, 5 yıllık süreçte yapılan hizmetlerle ilgili bilgi vererek, "1992 yılından bugüne nitelikli sağlık hizmeti sunan, özel hastaneciliğin öncü ve duayeni Medicana Sağlık; Samsun'un gururu, 1984 yılından bu yana üreten, geliştiren, yenilikçi, 15 şirketi ile 4 kıtada 65 ülkeye ihracat yapan Borsan Grup'un 70 milyon dolar değeri ile Karadeniz'in en büyük sağlık yatırımı olarak 'Karadeniz'de Bir Sağlık Üssü' olma hedefiyle kapılarını açtı. 5 yıl önce, Borsan yatırımı ile Medicana markası Karadeniz'de bir yıldız gibi doğdu. Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Bozkurt ve Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adnan Ölmez'e, önce bir Samsunlu, sonra sağlık hizmeti alan bir birey ve çalışanları olarak şükranlarımızı iletmeyi borç biliyorum" dedi.

SAMSUN'A 180 MİLYON TL KATKI


Dr. Karşı, hastanenin aynı zamanda büyük bir istihdam kaynağı olduğunu ifade ederek, "2011 yılında 387 kişi ile başladığımız yolculuğumuzda bugün 700'e yakın personel ile hizmet vermekteyiz. 5 yıl içinde bin 700 çalışanın istihdam edildiği hastanemiz, İŞKUR tarafından istihdama katkısı için birçok kez ödüllendirilirken, sadece personel maaşlarından Samsun ekonomisine de 180 milyon Türk Lirası katkı sağlamıştır. Bizim asıl işimiz sağlık hizmeti sunmak. Bu işi yaparken birçok şirketten hizmet alımı gerçekleştiriyoruz. Bizim gibi düşünen, bizimle düşünüp üreten çok kıymetli firmalarıza da çok teşekkür ederiz. Bugün buradalar ve 5 yıllık yolcuğumuza onlarda tanıklık ettiler, onlar da bu başarının bir parçası olarak gurur duyuyorlar" diye konuştu.

İYİ Kİ BU SEKTÖRE ADIM ATMIŞIM


Dr. Karşı'nın ardından kürsüye gelen Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez ise, "Bilindiği gibi grubumuz, birçok farklı sektörde faaliyet gösteren bir şirketler topluluğudur. 2006 yılında bir grup doktor arkadaşımızla beraber sağlık sektörtörüne girme kararı aldığımızda, kardiyoloji üzerine küçük çaplı bir branş hastanesi kurma fikriyle yola çıktık. Fakat Türkiye'de çok hızlı gelişen sağlık politikaları bize gelecekte küçük çaplı branş hastanelerinin rekabetçi olamayacağını gösterdi ve o günkü doktor arkadaşlarımın imkanlarını zorlayarak, 2-3 kez projeyi revize ederek bugünkü durumuna getirdik. 4-5 yıl süren inşaat süresince zaman zaman bu sektöre girmekten pişmanlık duyduğum anlar oldu. Ama bugün değerli genel müdürümüzün anlattığı tabloyu gördüğüm zaman, hastanemizin başarılarını gördüğüm zaman, iyi ki de bu işe adım atmışım diyorum. Onun için bugün burada olan ya da olmayan tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten büyük bir başarı ortaya koyduk" şeklinde konuştu.

NİCE 5, 10, 20 YILLARA...
Medicana ile yaptıkları anlaşmanın üzerinden 5 yıl geçtiğini hatırlatan Ölmez, "Bugün Samsun'da büyük bir hastane bulunmasında, bu konforu sunuyor olmakta Medicana Sağlık Grubu'nun çok büyük bir payı olduğunu görüyoruz. O yüzden Medicana Sağlık Grubu'nu ortaya çıkaran değerli ortağım Hüseyin Bey'e teşekkür ediyor, nice 5, 10, 20 yıllara sağlıkla, başarıyla girmeyi diliyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından güne özel olarak hazırlanan 5. yıl pastası Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Başkan Yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez ve Ahmet Şenocak ile hastane doktor ve personeli tarafından kesildi.

Barış BUDANOĞLU