TOHM'da yeni sezon

Samsun Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) yeni sezon judo çalışmalarını bünyesine kattığı 9 sporcuyla sürdürüyor. Samsun TOHM Judo Teknik Direktörü Sebahattin Zayimoğlu, üç yıllık çalışmanın ardından elit sporcularla yeni sezon çalışmalarına başladıklarını belirterek, "Olimpiyatlarda madalya kazanmanın tek yolu TOHM'dur" dedi.

SEÇMELER YAPILDI

Geçtiğimiz sezon Türkiye ve Avrupa'da madalyaları toplayan Samsun Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin (TOHM) sezon arası tatili sona erdi. Yeni sezon öncesi 25 kişilik sporcu başvurusunu değerlendiren Samsun TOHM antrenörleri, ikişer günlük deneme kamplarıyla 9 sporcuyu seçerek kadrosuna kattı. Samsun TOHM Teknik Direktörü Sebahattin Zayimoğlu yönetiminde deneyimli antrenörler Erdal Doğan, Furkan Othan ve Erkurt Şahin nezaretinde 34 judocuyla yeni sezon çalışmalarına başladı. Canik Atatürk Spor Salonu Judo Salonu'nda gerçekleşen ilk çalışmalar fizik kondisyon ağırlıklı geçti.

BAŞARI DOLU 2016

Başarı dolu 2016 yılından sonra elit sporcularla antrenmanlarına başladıklarını belirten Sebahattin Zayimoğlu, "Samsun TOHM olarak yetenekli sporcularımızı daha üst seviyelere çıkartmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıl bünyemize kattığımız gençlerimizden Türkiye ve Avrupa şampiyonları çıktı. Bir sporcunun kendi kulübünde yaptığı antrenman programıyla olimpiyatlardaki seviye çıkması çok zor. Bu sebepten TOHM projesinin önem büyük. Çünkü olimpiyatlarda madalya almanın tek yolu TOHM'lardan geçiyor." diye konuştu.

Tugay BAŞSAN