Rektör adayı olmuş hocaların yanı sıra rektör yardımcıları ve bazı öğretim üyelerinin de katıldığı yemekte Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, 'Üniversitemizde gerçekleşen rektörlük seçiminde aday olan siz değerli arkadaşlarımızla bir araya gelerek üniversitemizin geleceğini planlamada geliştirdiğiniz değerli fikirlerinizden istifade etmek istedik. Bizi kırmayıp davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ederim' diyerek konuşmasına başladı.

Bilgiç, 'Ülkemizin zor zamanlardan geçtiği şu günlerde yüreği Türkiye için çarpan bütün öğretim üyelerimizi kucaklayacağız, herkesin desteğini almak arzusundayız. İhanet içinde olmamak kaydıyla her bir arkadaşımız bizim için kıymetlidir. Sizin katılımınızla bir istişare heyeti oluşturmayı, belli periyotlarda bu heyet vasıtasıyla değerli birikiminizden faydalanmayı istiyorum' dedi.

'Ortak akıl sürecini hep birlikte hayata geçirmek istiyoruz'

Herkese kapılarının açık olduğuna vurgu yapan Rektör Bilgiç sözlerine şöyle devam etti: 'Bir taraftan oluşturacağımız istişare heyeti diğer taraftan telefonum ve çalışma odam size her zaman açık olacaktır. Dolayısıyla ortak akıl sürecini hep birlikte hayata geçirebileceğiz. Rektör olarak ben hizmet etmeye, hizmete vesile olmaya talibim, beni ve arkadaşlarımı desteğinizle yalnız bırakmazsanız memnun olurum. Katılımınız için tekrar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu toplantıya, şehir dışında olmaları sebebiyle katılamayan aday 2 arkadaşımız da ilerideki toplantılara katılacaklarını belirterek teşekkür ettiler. Bunu da belirtmek istedim.'

Yemeğe katılan akademisyenler söz alarak bu güzel birlikteliği sağladığı için Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'e teşekkür ettiler. Hayırlı olması dilekleri ile başlayan konuşmalarda akademisyenler, genellikle öğretim üyelerine liyakat ve eşitlik ilkeleri üzerinden yaklaşılacağının bir işareti olarak bu yemeği değerlendirdiklerini, oluşturulacak istişare heyeti/danışma kurulunun çok faydalı bir işlev göreceğini, üzerlerine düşecek her görevi yerine getirmeye istekli olacaklarını beyan ettiler.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç raylı sistemin ana kampüse çıkması için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile olumlu bir görüşme yaptıklarını da açıkladı.

Pozitif bir atmosferde geçen yemeğin sonunda memnuniyetlerini tekrar dile getiren öğretim üyeleri Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç tarafından uğurlandı.