17 ilçenin tamamında grup ve ara yolları yeni bir görünüme kavuşturan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 25-30 sene dayanıklı beton yol seferberliğini sürdürüyor.

Bu kapsamda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ekibiyle birlikte Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılcakoru, Aydınlık, Teperük, Bektaş, Başfakı, Küçük Kale ve Büyük Kale Mahallelerinin grup yollarını inceledi.

Samsun'un her metre karesine hizmet

Önceki gün kendisini ziyaret eden muhtarlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, müjdeyi de verdi. Kurban Bayramı öncesinde beton yol çalışmalarına başlanacağını belirten Başkan Yılmaz, "Gece gündüz tüm ekibimizle birlikte Samsun'un her metre karesine hizmet etmenin gayreti içindeyiz. Benim köyümde ve mahallemde yolum ve suyum ile ilgilenilmedi diyen bir tek kişi bile olmaması için bütün gücümüzü kullanıyoruz. Tüm sorunları yerinde görüp ona göre yapılması gerekenleri yapıyoruz. Bu nedenle bugün de Samsun'dan çıkıp buraya geldik. Neler yapacağımızı yerinde planlayalım istedik. Allah'ın izni ile beton yol çalışmalarına Kurban Bayramı'ndan önce başlayacağız. Toz, toprak, çamur derdini bitireceğiz" diye konuştu.

'Ağır tonajlı kamyonlara izin vermeyin'

Yollar yapıldıktan sonra özellikle orman envanterinden yük taşıyan ağır tonajlı kamyonlar konusunda da muhtarları uyaran Başkan Yılmaz, "Yapacağımız bu yollardan yüksek tonajlı kamyonların geçmesine kesinlikle izin vermeyin. Bu konuda sizlerin takipçi olarak bize yardımcı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.